280 gün içinde en fazla kaç tane cuma veya pazartesi vardır?

cevap: 82. bu sorunun mantığı nedir? formül falan var mı?

zorda kalmasam duyuruyu bu şekilde kullanmak istemezdim...

 

şindi hafta dediğimiz şey 7 günlük tekrar eden bi periyot olduğuna göre, soru açısından cuma ile pazartesinin farkını ben anlayamadım. 280 günü en fazla cumayı içerecek gibi dağıtıcaz işte. mesela 8 gün içinde deseydi cumayla başlayıp bitirecektik, cevap 2 olacaktı.

"veya pazartesi" kısmına ne gerek var çözemedim. pazartesi için de cevap aynı değil mi? veya değil de "ve" diyorsa o zaman işler değişir tabii. ikisini birden maksimize etmek istiyordur o zaman.

kül

kafam durdu lan her türlü 80 buldum ben.

282 gün deyip pazartesi-salıyı sorsa tamam 80-82 çıkmasının bi farkı olur ama bence böyle 80.

hope ender

bi daha düşündüm de, acaba veya diyerek ikisinin toplamını mı maksimize etmek istiyor?

kül

@kül: evet ikisinin toplamını maksimize etmek istiyor. ama ne yapsa 80'den fazla yapmaz. cevap 80 olmalı. 280 gün tam 40 hafta yapar. 40 haftanın içinde de cuma ve pazartesilerin toplamı 80 yapar.

lemmiwinks

isin mantigi soyle. mod sorusu bu. kul'un dedigi gibi hafta kendini 7 gunde bir tekrar eder. o yuzden mod7 'de incelememiz lazim soruyu
280 % 7 = 0 oldugundan 280 gun icinde her gunden esit sayida vardir(40)
eger 281 gun sorsaydi 281%7 = 1 olacagindan bir gun digerlerinden 1 adet fazla olacakti. hangi gunu maksimize etmek istiyorsak o gunden saymaya baslayarak ekstra olan 281. gunu haftanin o gunune denk getirebilirdik.

crucio

ahah bu kadar yazıp da 280 günün 7'ye tam bölündüğüne dikkat etmemem de iyiymiş :) o zaman hiçbişey fark etmiyor haliyle.

kül
1

mobil görünümden çık