[medikal]
(1) 

anjin'e care.

vital #699060
merhabalar. 3-4 gundur anjin olmus durumdayim. halsizlik kalmadi. iyiym artik ama. sinuzit (sadece akiyor, daha bas agrisi yapmadi) ve bademciklerimdeki iltihaplanma tam gaz devam. sesim cikmiyor. hastaliktan degil ama konusmaya calismaktan halsiz dusecegim. isler devam ediyor ote yandan. yarindan sonra dinlenebilecegim bi.

besiktas'ta atusman yaptirabilecegim yer var midir? atusman olmadan gecmeyecek bu.
ya da antibiyotik ne alayim? artik almam lazim sanirim (gerci oyle ateslilik durumu olmadi da hic)

igne olayina hic girmeyecegim.

 

bogaz bolgesini surekli islak tutmaniz lazim. bu da bol sivi tuketimiyle olur. ne soguk ne sicak ilik icmelisiniz. bal & limon karisimli icecekler bogazinizi hem nemli tutar hem de tahrise karsi korur. bademciklerde ayni prensiple iyi tutulabilir. suan yapacaginiz islemler hayat kalitenizi yukseltmek icin semptomatik ilerlemek olacaktir..

agri kesici varsa alabilirsiniz, ek olarak iste cesitli bitki caylari varsa pastil, gargara(klorhex,kloroben,andorex) gibi destekleyici zamazingolarla iyi hissetmeyi deneyin.

dequadin, strefen gibi pastiller gecici rahatlama saglayabilir.

antibiyotik, ezbere alinmasi pek hos degil ama tonsilit tedavisinde en yogun hangisi kullaniliyorsa eczacinin onerisini dinleyin derim. augmentin olabilir mesela.

kobretti
1

mobil görünümden çık