
www.google.com.tr
materyal olarak poliüretan'dan üretebilirsin ağaç şeklinde. en tepeye de yaprak şeklinde solar panel koyabilirsin.


brief vermişsin resmen yahu. bir şey desek eskizle gel diyeceksin gibi bir izlenim bıraktın.


nahanda aynen böyle bi şey www.resimbul.com
ağacın dalında bal kovanı gibi lamba. biyomimikri filan bilmem etmem. bi fikir verirse uyarlanabilirse diye ortaya atayım dedim.


bir şey deseniz eskizle gelecek olan benim abi :) @mayaa. ayrıca, teşekkürler :) fikirlere hala açığım..


e bi zahmet:D bence biyomimikri çözümdeen soruna gidilebilecek eğlenceli bi konu ama vaktin darsa o ayrı tabi. deniz canlılarını çağrıştırdı bende ilk aydınlatma olayı.


keza bioluminiscence olayına girdim. oraları yardımdım abi deniz canlıları vs. konu güzel fakat vakit dar. zaten 9 idea lazım. 8i tamam 1 ini bulmaya çalışmaktayım :)


postmodern çizgileri olan bişey olabilir belki


yalnız sanki postmodernizm le biomimicry yi birleştirmem biraz sıkıntı..


fraktallar guzel olabilir agaclari da animsattigindan. recursive algoritma kullanarak elde edebilirsin. surdurulebilir olarak da bolunen her dal gunes enerjisi ileten panelimsi strukturlere donusebilir. fraktallari "gunese dogru yonlenme" seklinde kurgularsin.
edit: balpolen yanlis okumus, bastaki yorumumu sildim.


tabi ki sıkıntı, hatta mümkün değil gibi bişey, çünkü ben biomimicry içermemesi lazım diye okudum


@little miss rejectee abi bu algoritma nedir nasıl kullanılır hiç bilmiyorum? :/
@nax abi zaten var olan şeyler.. benim yeni bir şey bulmam lazım..


resmen kendi projemi bıraktım biyomimikri düşünüyorum ama pek bir şey gelmedi aklıma ya. belki kirpilerin yanına bir şey yaklaştığında dikenlerini kaldırmasından yola çıkılabilir, çöple aydınlatma birimleri birlikte olursa çöp için yanına yaklaşıldığında aktifleşir dedim ama zorlama oldu. kolay gelsin:/


o zaman şelalelerden, su ve yansımalardan yola çık.
ne bileyim su taneciklerinin gün ışığını yansıtması benim gözümde ilk düşünüşte akışkan led ışık şelaleleriyle eşleşti. bunu çubuk gibi veya yukarıdan aşağıya bir forma dönüştürüp bir şeyler yapabilirsin.
bundan bağımsız;
fosfor da olabilir bak. fosforlu birşeyler, yine gece parlar gündüz söner. fosforlu böcük möcük bişeler mutlaka vardır biraz nette araştırmak lazım.
kedigillerin gözler gece genelde parlar ışık değince.
baykuşlar falan da gece uçar avlanır. ne alaka ben de çözemedim ama birleştir işte bunları.
yarasa gibi sese duyarlı da olabilir sensörler. tasarımın dizayn kısmı mı mühendislik kısmı mı senin asıl yapman gereken.. ona göre detaylandır işte.
bir de ışığın rengi de artık hangi hayvana atıf yapacaksan onun gördüğü skalada olsun. bizim renklerle onlarınki farklı oluyor çünküm.


@mayaa kirpiyi düşünücem. belki.
@nax abi design kısmı benim. dediklerini düşünüp bir harmanlayacağım. teşekkürler.


rhino - grasshopper biliyor musun? isine yarayabilir kurallari uygularken.


ikisini de biliyorum. sketchler bitsin buraya koyarım teşekkürler :)


tamam grasshopper biliyorsan sunu kolaylikla yapabilirsin:
ana bir dalin olsun, bu dali belli bir oranda bol ve buk. sonra ortaya cikan her yeni dala tekrar ayni kurali uygula (recursion). bu dallari bukme acisini da soyle hesaplayabilirsin; modelde uzaga bir nokta koy (gravity) gunesi temsil etsin (ki surdurulebilir bir seyler olsun), o nokta belli bir vektorel katsayiyla bu dallari kendisine dogru ceksin. bunu 100 kere tekrar edersen fraktal bir lamba olabilir. bir de mesela fikir olarak bu isikli dallar sokaktaki karanlik yerlere de uzanabilir, oyle bir uygulama icin de etrafa (karanlik alanlari temsil eden) bir suru nokta koyarsin, o noktaya en yakin mesafedeki dallar oraya yonelir.


deniyorum hemen.


www.dropbox.com nacizane. en çok yaprakları kullandığım ve küre etrafındaki parçalar olan fikir beğenildi. etkileriniz için teşekkürler :)


kolay gelsin:)
