Alerji testi yaptırmak istiyorum.. Bir şeye karşı alerjim var galiba benim vücudumda kızarıklıklar vs. oluyor ama neye alerjim var bilmiyorum..

Test yaptırayım diye düşünürken daha önce test yaptırmış olan yengem yok bir kaç çizik atıyorlar da bir şeyler damlatıyorlar diyerek korkuttu beni.. Korktuğumu anlayınca "acımıyor ama" dedi, güvenemedim..

Şuan tırsıyorum gitmeye.. Daha önce yaptıranlar dürüstçe yanıt verebilirler mi.. Acıyor mu? Acımıyor mu?

Adım adım neler yapıldığını da yazabilirsiniz..

 

Acimiyor. Allerjenleri tek tek damlatiyorlar daha sonra küçük bir iğne ile her damlanin ortasına bastiriyorlar. Kabaranlara alerjiniz oluyor. Allerji testinden iki hafta önce antihistaminik veya antiallerjik ilaç kullanmayı kesmelisiniz.

Lim5

Minik minik bir şey batırıp üzerine test için farklı içerikleri olan damlalardan koyuyorlar daha sonrasında kızaranlar hangileriyse size dokunan şeyler çıkmış oluyor. (bahar polenleri, ev tozu, domates, fındık vs gibi farklı kategorilerden şeyler oluyordu içinde)) acı denmez *ki yapıldığında 8 yaşında falandım* hafif tatlı kaşınmalar oluyor o çizik dediği şey ve sonrasındaki damlalarda. aşırı tepki gösteren bir cilt yapınız da yoksa korkulacak bir olay yok testte. geçmiş olsun şimdiden

takintili insan modeli

O halde ben de bir soru sorabilir miyim?

Geçen sene Çapa'dan alerji testi için gün almıştım, 13 ay sonrasına verdiler. Ben onu unutup yazın tatile çıktım, döndüğümde alerji gününü geçirdiğimi öğrendim. Bu iş özel dışında nerede yapılır, yaptırılır?

aychovsky

aciyabilir de acimayabilir de. alerjin yoksa problem olmaz. varsa biraz kasinabilir.

kanama falan olmuyor zati.

ama neye alerjin oldugunu anlamak önemli. bi tahminle gidersen daha iyi. yediklerin, içtiklerin, dokundujlarin vs.

ceycey e

neye alerjin oldugu bu yüzden önemli: ona göre antijen denenir: en tozu akari, polen, ari, ilac,.besin vs

ceycey e

Acimiyor tabii ki rahat ol dostum ota boka alerjisi olan bir sahsiyet olarak guven bana..zaten alerji testinden de korkuyorsan bence evinden disari cikma doktora falan da gitme..relax ol .trust me!

ruh i tibbiye
1

mobil görünümden çık