[q]
(3) 

Bill Gates ?

urnganic #694609
Son zamanlar sosyal sorumluluk projelerine, kurucusu olduğu vakfına kendisini adadığı malumunuz. Biraz garip bir şey sorucam ama ben bile bazı teknik bilgileri arada unutuyorum.. Mesela bill gates dayı kodlamayı, kendi asıl iş alanındaki şeyleri biraz da olsa unutmuş mudur ?D yanıtlar özenli olursa müteşekkir olurum. Olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkürler.




 

unutur niye unutmasın. zaten hayır işleri yapmaya başladıktan önce de kod yazmıyordur ki aktif olarak. şirketi kurarsın edersin, sonra sen yönetim kısmına geçersin ve senin yerine kod yazacak elemanlar alrısın; böyledir bu. steve jobs da kod yazmayı biliyordu, devreler bilgisayarlar yaparak girdi sektöre ama oturup kod yazacak hali yok 35 yaşında. 27-28 gibi duruyor genelde o kod yazma devresi, diğer departmanlara geçiliyor. grup liderliğine falan.

hjarteblod

steve jobs bunun en güzel örneği, hjarteblod da söylemiş zaten.
daha ziyade tasarım ve pazarlama üzerine aktif olarak çalışıyor bu insanlar, o da bir takım insanlarla beraber bir ekip işi olarak yürütülmekte.
"birlikten kuvvet doğar" mantığıyla da yazılım ekipleri kurulup düzenli olarak projeler üretip geliştiriyor söz konusu ekipler.
kodlama kısmındaysa evet bence unuttuğu birçok şey vardır. eski dönemlere nazaran içinde bulunduğumuz dönemdeki yazılım teknolojileri çok büyük kapsamlara ulaştı.
aynı zamanda sadece yazılım değil, donanımlar da gelişti. "yazılım" dediğimiz şeyin komplike olan kısmı sadece bilgisayarlarda çalışmıyor artık. gsm, sanat, ulaşım gibi alanlara özel yazılımlar da var. bunlar da özel uzmanlık alanları haline geldi...

paradoxical

2 ay yazma c sharpın diyezini unutursun

Sosyal teokrat
1

mobil görünümden çık