bu konuda çok cahilim.

milliyetçi hareket partisi,hükümetteyken veya değilken bu ülke evlatları hayrına neler yaptı acaba

mesela; koalisyon zamanları, nasıl yasalara imza attı ya da hükümette değilken neler yaptı.yüce türk ülküsü adına, adriyatikten tanrı dağlarına kadar uzanan bu türk coğrafyasında hangi eylemlerin içinde bulundu.

kendi ülküsü içinde ya da dışında,kendi parti planına dahil veya değil,mhplilerin ve ülkücülerin neler yaptığını yazarsanız çok memnun olurum.

 

yasama içinde neler kattıkları benim için önemli değil. lakin, dalgasını geçeriz falan ama devlet bahçeli o partinin başına geçtiğinden beri, öyle eskisi gibi ülkücü terörü yok. bu ergenlik sonrası reyis reyis diye dolaşan zibidi tayfasını kontrol ediyor ya, işte bahçeli üzerinden en büyük katkısı bu. umarım daha yıllar yıllar partinin başında olur bahçeli. yoksa o reyis reyis diye dolanan tiplere gaz verecek biri gelirse ülkenin hali nice olur.

ete summer

linç kültürü, devlet taşeronluğu, amerikancılık

kta

iyidir kötüdür tartışmıyorum ama mhp'nin bugüne kadar yaptığı kritik işler olmuştur. bunlardan birkaçı:

- türk milliyetçiliğini ırkçılık-şamanizm'den türk-islam sentezine çekti ve bu bakımdan anap, dyp, hatta ak parti'nin temellerinden biri oldu.
- 70'lerde güçlenen radikal sol karşısında dengeleyici unsur olarak mücadele etti.
- 2002'de koalisyondayken bir anda erken seçimi gündeme getirerek türk siyasetinde bir dönüm noktasına giden yolu açmış oldu.

iskencecorbasi

Mhp, abdullah çatlı gibi bir değeri kazandırdı.
70lerde reisleri amerikaya gönderip silah ve ajanlik egitimi aldirmistir.
Sonra bunlar memlekete dönüp terörle mücadele ayağına faili mechullere imza atmışlardır. Bkz cumartesi anneleri
Sozde, solculugun köküne kibrit suyu dokecekler diye, derin devlete çok güzel katkiari olmuştur.

jemjum

en temelinden kendi savundukları daha doğrusu sığındıkları şeye : türk milliyetçiliğine ihanet ettiklerini düşünüyorum.
bknz: şamanizm neree islamiyet nereee.. senin kendine ait dinin var onu bile satıyorsun peeh.

jimjim

mhp'nin kurulus amaci zaten sol örgütlenme karsisinda durmaktir. adamlarin varolus amaci bu.. kurulus tarihine bakin, deniz gezmisler ortaya cikip 68 kusagi biseyler yapmaya calistigi zamanlarda ortaya ciktilar..

hosein

Marmaray projesi bize ait gibi bi şey demişti bahçeli

ben yalnızım

Belli bir ideolojik duruşun Türk siyasetinde ve mecliste temsil edilmesini sağlıyor. Daha ne olsun. Hem de uzun yıllardır bunu yapıyor.

rosencruz
1

mobil görünümden çık