selamlar,

işten eve geldikten sonra çok vakit kaybediyorum, bazen salak bir şey üzerinde boş boş vakit harcıyorum, mal mal oturuyorum tabiri caizse. bu geçen gereksiz vakti düzenlemek adına bir yöntem arıyorum.

aklımda saat saat program yapmak var. ama her gün yapacağım şeyler değişiyor, ya da bazen bir gün yaptığımı ertesi gün yapmıyorum, dolayısı ile sabit bir programla gitmek anlamsız.

kategorilere ayırayım dedim. yemek, iş, spor, eğlence vs gibi ama o da çok genel oldu sanki. bir de eğlenirken de mi programa bağlı yaşıycam diye isyan ettim sonunda...

sizin kullandığınız yöntemler var mı evde geçen zamanı verimli kullanmak adına? öneri bekliyorum. bugünden tezi yok, başlamam lazım artık, boşa geçen zamana yazık...

 

ben de aynı sorundan mustaribim. bütün gün eve gidince "bunları şunları yapıcam" diye kuruyorum kuruyorum, eve gidince fıss.. bi bakmışım hiçbir şey yapamadan yatağa giriyorum.

yue

Duyurudaki favori konum ^^

Ben işten çıktıktan sonra, metroda seyahat ettiğim süre boyunca evde yapmam gereken günlük işler üzerine bir 10 dakika kadar kafa yoruyorum, aklıma gelenleri reminder'a ekliyorum. Geri kalan süreyi de kitap okuyarak geçiriyorum.

Bunun dışında her pazar akşamı bir sonraki haftanın işlerin planını programını yapıyorum. Bunun için MS Project kullanıyorum. (İşteki program için de aynı programı kullanıyorum) Saat saat programlama yapmak iyi bir yaklaşım değil. Saati kaçırınca hevesin kaçıyor. Onun yerine yapılacak işi 1-2 günlük periyotlara programlarsan ilerleme kaydedersin diye düşünüyorum.

dusunuyorumoyleysevurun

eve dönerken yapacaklarımı kafamda sıralıyorum. (aynı şekilde işe giderken de o gün yapacaklarımı aciliyet sırasına göre kafamda listeliyorum.) sonra eve gidince ilk olarak yapacaklarımı yapıyorum. (duş-ütü-makale okuma-dosya düzenleme-k.k.ekstre kontrolü vs.- sonra kalan vaktimde internet ve yatmadan birkaç sayfa da olsa kitap okuması. zaten saat 2-3-4 falan oluyor bunları yapınca. :)

kakao

işi hayatının bir parçası olmayanların en büyük problemi bu. Daha geç değilse hayatını iş hayat ayrımı olmayan bir iş ile idame ettirmeye çalış. Yok bunu yapmaya imkan yoksa koy g.tüne akşam dizi falan izle işte.

orhan tv

@orhan tv

işi hayatının bir parçası olmayı biraz açabilir misin nasıl oluyor o?

yue

@yue çalışma saatleri çok yoğun olan kişilerden bahsediyor sanırım. sabah 8 akşam 8 gibi.

svarte dauen

ben bunu dert ede ede memur oldum. 5.15'de evde oluyorum. "zorunda" olduklarımı yapıyorum, kalan zamana da keyfime göre bakıyorum.

hedefim hiç çalışmamak.

jaaaccckkk

@orhan tv ben de anlamadım valla, iyi anlamda mı söyledin, yoksa kötü anlamda mı? işten ötürü özel hayat kalmamasını mı kastettin? yoksa işi iş gibi görmemeyi mi? valla anlamadım.

loveinaflipbook

bence evden çalışanları kastetmiş. evle iş ayrımı olmasın diye.

yue

işin iş olarak görülmemesinden bahsettim. Mesela eve gelip tahta işleri yapıyorsan , bundan zevk alıyorsan marangoz olmalısın ya da akşam eve gelince bonsai ile uğraşıyosan bunu iş edinmek gibi.

İş - meslek ayrımı vardır. Sevdiğin şeyi meslek edinmekten bahsettim. Sevmediğin işi yapıyorsan ve düzeltemiyorsan bu hayat ta böyle geçecekmiş demek ki diye umursamaz olmak lazım.

orhan tv
1

mobil görünümden çık