her kafadan bir ses çıkıyor dershaneler kapatılmalı mı kapatılmamalı mı

soruyu sordum ilk cevabı ben yazayım mutlaka kapatılmamalılar çünkü babasının hayrına iş yapmıyorlar para ile kurs veriyorlar fakir çocukları gidemiyor bir ülkede dershane varsa devlet vatandaşına şunu diyordur ey vatandaş benim okullarım dandik senin çocuğun devlet okulunda öğrendikleriyle üniversiteyi kazanamaz bu durumda eğer sen çocuğunun üniversiteyi kazanmasını istiyorsan dershaneye gönder olay bu dershaneler kapatılsın okullardaki eğitim de her yıl giderek artsın

not akpli değilim chp liyim boşbakandan nefret ediyorum ama dershaneler mutlaka kapatılmalı ve adım gibi eminim fetoşun baskısı yüzünden dershaneler kapatılmayacak boşbakan geri adım atacak kemal kılıçdaroğlunada yazıklar olsun sırf akp ye muhalafet olsun diye dershaneler kapatılmasın dedi gerçek sosyalist olsa dershaneler kapatılsın derdi

not 2 cevap yazan arkadaşlar hangi siyasi partiyi destekliyorsa onu yazarsa iyi olur

 

bence kapatılmalı. sağcıyım.

dafuq

okulda iyi eğitim veremiyorsun millet de dersaneye gidiyor.dersaneleri kapatana kadar insanlar neden buralara yöneliyorlar bunu düşün ve çöz bu sorunu.

rock n roll

sırf şu cemaatin iki yüzlülüğünü görelim, seyredelim diye kapatılsın diyorum.
daha 3-4 ay önce ölenleri geçiştirip, olan olaylarda sesini çıkarmayan, geziye destek verenlere onursuz diyen hazretleri, şimdi twitter'da komik komik hashtaglar başlatıp taksime çık, onurunla gaz ye diyor!

başkası değil ama kendileri gaz yeyince onurlu olacaklarmış yani. bu mudur adalet? bir de dershaneye adalet diyorlar ona gülüyorum.
adalet derken? 3-4 bin lira verip dershanede eğitim almak adalet mi oluyor?

tamamen cemaat unsurunun dışında değerlendirdiğimde de dershane adalet falan değildir bana göre, tam tersidir. o yüzden kapatılmalı ve okullar öğrencilerine eşit imkanlar sunacak şekilde geliştirilmeli. okullar sağlıklı hale getirilmeli.

dershanelerde heba olan, insanlık dışı şartlarda çalıştırılan öğretmenler varken destekleyemem dershane kurumunu.

yesin dursunlar birbirlerini hükümet ile.

not: siyasi parti desteklemiyorum.

bir fincan kahve ile film izlemek

işsiz kalacak 20bin kişiye iş imkanı sağlanmadan kapatılmamalı diyorum.

yns

öncelikle boşbakan falan, böyle siyaset mi tartışılır?

dersaneler ihtiyaçtan ötürü doğmuş özel işletmeler. ihtiyacı ortadan kaldırmadan özel işletmeleri kapatmaya çalışmak çılgınlık. dersaneler bugün kapanırsa yarın okulların ya da öğretmenlerin kalitesi artmayacak. devletin yapması gereken özel işletmelerin işine burnunu sokmak yerine aldığımız nefesten bile topladığı vergileri çankaya köşküne jakuzi yaptırmak ya da mecliste soyu tükenmekte olan hayvan derisi üzerinde oturmak yerine okulların ve öğretmenlerin kalitesini arttırmak.

daha fazla derslik, daha fazla lab, her okulun içinde bir gym, atölye, kulüp aktiviteleri, içinde sadece bilim olan ne devlet ne de din ideolojilerine yer veren bir müfredat, öğretmenliğin kaybettiği saygınlığını kazandıracak ve zeki gençleri öğretmenliğe çekebilecek bir maaş. bunlar olmadan dersaneleri kapatmak, dersanelerden burs kazanabilmiş fakir gençlerin yerine babasının parayı basıp 10 kişilik yukarıdaki özelliklere sahip özel okullara giden gençlerin önünü açmaktır. çünkü o sınavlara girmiş herkes bilir ki, dersaneler olmasa sadece devlet okulu eğitimiyle hiç kimse şu an bulunduğu yere gelemezdi.

repins

@repins geziciler böyle işte. boşbakan diyince orantısız zeka kullandığını sanıyor.
@rock n roll adamlar düşünmüş ve bu şekilde çözmeye karar vermiş işte. dersaneleri kapatıp, liselerde daha iyi öğretmenleri istihdam ederek eğitim kalitesini yükseltecek belki az sabır

dafuq

dafuq,şu zamana kadar neden düzeltmediler?ayrıca,öğretmenler,dersanelerde çalışan diğer personel ne yapacak?

rock n roll

@rock n roll "başörtüsü yasağını niye hala kaldırmıyorlar" sorusu gibi olmuş sorun. başörtü yasağı zamanı gelince nasıl kalktıysa bu meselenin zamanı da şimdi gelmiş demekki. nasıl kemalist kesim başörtü yasağının arkasındaysa, cemaat de dersanelerin arkasında. kolay değil bu işler.

dafuq

neymiş,yoksul öğrenci gidemiyormuş,zengin ailelerin çocukları gidebiliyormuş.yoksul çocuk mağdur oluyormuş.sen dersaneleri kapatsan ne yazar?adam zenginse zaten en iyi hocayı bulur evine getirir,çocuğunu çalıştırır.yoksul çocuk da açar matematik kitabını kendi kendine ne yapabilirse artık.

rock n roll

okullar kapatılsın.dersanelerin 1 yılda öğrettiğini okullar 12 yılda öğretemiyor.

glamdr1ng

Dershanelerin 1 yılda öğretebildigini nereden çıkardınız? sınava kadar hızlı hızlı geçiştirip yetiştirmek uğruna öğretmenlerine köle muamelesi yapıp saatlerce ders koyarsa tabii öğretir.

bir fincan kahve ile film izlemek
1

mobil görünümden çık