19 yasindayim. gecen sene uni. kazandim kaydoldum falan, bu yil sinava tekrar girip baska bi okula girdim. ayrica 8 aydir falan calisiyorum ama sigorta yaptilar mi emin degilim.

simdi ben ogrenci belgemi alip yetkili kuruma (neresi?) gitsem, desem "bakin ogrenciyim ben" diye; "yek yea calisiyosun sen koca adam olmussun ver bize para" derler mi?

edit: son ödeme tarihi olarak siteye giriş tarihimi gösteriyor sürekli ahah, geçen hafta baktığımda da 11 kasımdı. ziraat bankasının sayfasından bakıyorum üstelik, alala.

 

çalıştığını anlamaları için sigorta girişinin olması lazım eğer sigorta girişin varsa gss borcun çıkmayacaktır. sigortan yoksa zaten bu da resmi anlamda çalışmadığını gösterir. bu yüzden öyle bir şey diyeceklerini sanmıyorum.

clones

şifren varsa turkiye.gov.tr'den yoksa şu adresten bir bak bakayım sigorta durumun nedir, primin ödeniyor mu? ödeniyorsa hangi tarihten başlamış. (sigorta yapmamışlarsa bastır sigortan başlasın önemli bir konu.)

esgm.sgk.gov.tr

öbür türlü de okuldan bir belge alıp yakınındaki sgk müdürlüğü'ne gidiyorsun. "okuyam ben ya!" diye belgeleyip borçtan kurtuluyorsun.

thalamus
1

mobil görünümden çık