selamlar,

bir şehirde en azından az da olsa kayda değer vakit geçirebilmek için layover zamanını nasıl tutmak gerekir? tabii ki havaalanının şehre uzaklığı vs de etkili bir faktör, ama mesela o şehrin havasını ciğerlere çekebilmek için ne kadar zaman lazım? bir cafede oturup insanının kültürüne şahit olmak bile yeter sanırsam bana en sınırlı şekilde.

havaalanından şehre iniş zamanını hesaba katmayalım, değişken olduğu için. sadece şehirde geçirilecek vakit için merak ediyorum.

mesela sizin böyle anılarınız var mı? ne yaptınız? nasıl yaptınız?

 

benim 4 saatim vardı, havaalanının yakınında bir parka gidip bankta uzanıp uyumuştum 1 saat. alarmımı kurmuştum.
hem uykum vardı, yorgundum hem de hava almak istemiştim.
Korkuyorum ben genelde, birşey olur da hemen geri dönemem, uçağı kaçırırım diye fazla uzaklaşamıyorum.

innerbliss

Bazı havaalanlarında ücretsiz falan turlar oluyor aktarma bekleyenler için, 3 saatlik şehir gezdirmece otobüsle gibi. Önce ona bakın derim.

Onun dışında bence 3-5 saat herhangi bir şekilde yeterli değil, zira havaalanı illa en az 1 saat uzaklıkta oluyor neredeyse her şehirde. 8-9 saat belki yeter diyorum, o da havasını koklamak için, dediğiniz gibi.

whoosie

kuala lumpur, singapur ve hong kong'u oyle gezmistim goz ucuyla. aktarmalarim en az 10-12 saat falandi. kucuk yerler ve hepsi ayni asagi yukari zaten, gordugun gokdelenden baska bir sey degil. yemek yiyip, merkezde 1-2 muze bakmistim falan. bence de check in oncesi en az 8-9 saatin bos olmali, 3-4 saat icin verecegin enerjiye, girecegin strese degmez.

modlar bu benim feykim silebilirsiniz
1

mobil görünümden çık