Selamlar,

Evdeki ağa bağlı olan bilgisayar ve mobil cihazların hızlarını kontrol etmek istiyorum. Daha doğrusu kendi kullandığım bilgisayarın bağlantı hızı asla belli bir seviyenin altına düşmesin istiyorum -online oyun oynarken eşim başka bir cihazdan misal video seyretmeye başlayınca oyun mahvoluyor- Bunu sağlamak için QoS (quality of services) ayarları yapmam gerektiğinin farkındayım ancak screenshotlarını eklediğim NetMaster modem arayüzünde buna imkan bulamadım. Bir şey mi kaçırıyorum anlamadım. MAC adresi ile tüm aygıtları belli öncelik derecelerine göre sıralayabilmem lazım ama sadece bağlantı iznini ayarlayabiliyorum.

Aslında tam olarak istediğim şeyi QoS da yapamayacak sanki. Yani "benim pc asla 50kb/s altında hıza düşmesin, bandwidth'in o kısm benim için rezerve edilsin" deme şansım var mı emin değilim. Yardımcı olursanız sevinirim.

 

Sayın Kullanıcımız,

Modemde bu özellik bulunmamaktadır. Bu özelliğin kullanılması için modemin arkasına WDS-300 Kablosuz AP-Router takıp bandwidth kontrolü ayarı yapabilirsiniz.

Saygılarımızla,
NetMASTER

NetMASTER
1

mobil görünümden çık