"sıkıntı" kelimesi olur olmaz yerde neden kullanılıyor?

dert, tasa, kaygı, problem, mesele, sorun, aksilik, çıkmaz, panik, stres, üzülmek, sıkılmak, daralmak, gönüllenmek, buhran, hafakan, anlaşmazlık, çatışma,...

sıkıntı'nın cebirle koltuklarına el koyduğu daha nice kelime varken.. neden hepsinin yerine joker gibi "sıkıntı" kullanılıyor? kelime fakirliği mi? moda mı? sıkıntı'nın dile yapışması mı? nedir?

 

daha politically correct bence. sıkıntı de geç.

geçen inanır mısın sıkıntı yerine başka bir kelime bulabilmek için o yazdıklarını düşündüm düşündüm bir bok bulamadım bu kadar boktan durumdayım.

mistreated

neden "hicazkar" değil de "ben" diyorsan o sebepten işte. genel bir kelime. çok kavramın yerini sorunsuzca alabilecek bir kelime. daha kolay ve rahat. zaten detay verilmesi gerekirse "sıkıntı" yerine diğerleri kullanılabilir.

der meister

sorun, zorluk, güçlük sözcükleri her türlü bunun karşılığını veriyor. birden nasıl bu kadar popüler oldu ben de anlamadım. yani "bir sıkıntım var" falan derken tamam da "abi sonra sıkıntı olmasın", "nasıl hayat, sıkıntı falan yok di mi" diyen adam öğek.

ben şahsen kullanmıyorum, her şeye sıkıntı diyenden de hazetmiyorum.

celeron 300a

nereye koysan yakisiyor, cok esnek kelime ondan. bir sikinti hep var. lakin goruldugu uzere ingilizce klavye ile yazilinca bambaska manalara burunuyor. benim sikintim, internet ortaminda bu guzel kelimeyi kullanamamak.

fortisvita
1

mobil görünümden çık