tek kişi ya da grup, nasıl yapıyorsunuz yemek seçimini? usta aşçı olmadığımı, hatta fasülye olduğum gerçeğini varsayarak bana ne tip şeyler önerirsiniz? pratik ama güzel. pratik olmayan ama muhteşeml, günlük, romantik falan şeklinde önerilerinizi bekliyorum.

düzenli ve düzgün yazarsanız notunu alıp tariflerimin arasına bile koyarım...

şimdidin tişikkirlir.

 

eksisozluk.com

bugunku antremanda goz dolduran futbolcu

mangal oluyor, lazanya, yada köfte sulu olanından tabi çorba pilav salata tatlı falan fix

basond

bugün çağırdım ve de yaptım.
et sote pilav fırında patates salata

glori

kişiye,zamana,sezona göre değişir. dün hava güzeldi bi arkadaş grubunu çağırdım ve terasta bbq yaptık bira içtik

GibsonRules

öğrenciyim,ya mantarlı tavuk sote(önce zeytinyağı sonra sırasıyla soğan,sarımsak,tatlı kırmızı biber,yaşil biber, mantar, tavuk) yanına makarna(ya da ıspanaklı hazır ravioli ya da kremada eritilmiş peynirli) bu birinci menü.
kırmızı et yapacaksam da kasaptan kuşbaşı doğranış et alıp et sote(yine önce yağ soğan sarımsak salça rendelenmiş domates et şeklinde gidiyor) yanına da patates püresi( haşlanmış patatesler ezilir, içine tereyağı kayılır karıştırılır, üstüne peynir rendelenip üstü kızarıncaya dek fırına verilir) yapıyorum.
yanına salata olarak atom marul, salatalık, domates ve iri doğranmış havuç, ayrıca bir brokoli salatası(brokoli haşlanır, suyu szülür, zeytinyağı limon ilave edilir) yapıyorum.
çok aceleye geldiyse tavuk göğüs alıyorum kasaptan kişi sayısınca, tavada zeytinyağını kızdırıp tavuk göğüslerini atıyorum, iki tarafı biraz piştikten sonra üzerine kekik ve kırmızı biber atıp biraz daha pişiriyorum, yanına da filiz in 'yumurtalı makarna'sı var 5 dakikalık pişme süresi olan, hem daha doygun bir tadı var diğer makarnalardan ondan yapıyorum.
günlük olarak da favori yemeğim bezelye. donmuş bezelye alıyorsunuz. tencerede zeytinyağına önce soğan sonra salça, sonra doğranmış havuç sonra doğranmış patates atıyorsuz, onlar fokurdayınca donmuş bezelyeyi döküp üstüne yaklaşık 1,5 litre kaynar su döküyorsunuz. 20 dakika içinde şahane yemek oluyor. aynısını donmuş fasulyeyle de patatessiz tabii deneyin ama pişme süresi daha uzun.

alice practice

enn pratiği bana göre fırında balık. kişi sayısına göre levrek/çupra alıyoruz. önce fırın tepsisine halka halka patates ve soğan kesip yayıyoruz.zeytinyağı ve tuz ekiyoruz. üstüne balıkları zeytinyağıyla yağlayıp tuzlayarak koyuyoruz. 180 derecede 30 dakikada pişiyor.

servis ederken de balıkların yanına alttaki patates soğanı garnitür yaparak koyuyoruz. yanına yeşil salata, içki içilecekse birkaç meze (hazır bile olur), şarap vs. , üstüne de helva. he iyice sükse yaparım diyorsanız bir de helvayı sıcak servis edersiniz. işte mis gibi ve inanılmaz kolay menü. :)

physcos physcos
1

mobil görünümden çık