Başlıktaki gibidir. Android telefonu kimi zaman navigasyon niyetine de kullandığım için şarjı kolay kolay dayanmıyor. Hal böyle olunca geçen gün telefoncudan bi araç şarj cihazı aldım 10 liralık bir şey merak ettiğim acaba bu çin malı şarj cihazları arabanın elektronik aksamına ya da farklı bir yerine zarar verir mi ? Araba 2013 seat ibiza..




 

arabaya vermez bence, verse verse telefona verir. sonuçta arabanın çakmak yuvasına gelen akımın, oraya taktığın aletle bir alakası yok.

not: elektrik ustası değilim

the kene

genelde herkes telefonu için endişelenir sen araban için. değer olarak tartışmasız araba daha önemli de yaklaşım ilginç olmuş. aracına zarar gelmez merak etme. zaten telefon ortalama 5 volt gerilim ve 1 amperlik akımla çalışıyor, zorlasan seni bile çarpmaz o değerler.

Huan8

@huan8

şöyle söyleyeyim büyük ihtimal alakasız bir durumdu ama 2500 km deki araç nasıl bir tesadüfse o şarj cihazını kullandığım gecenin sabahı enteresan şekilde arıza yaptı hatta servis ilk başta aküye bağlı sigorta aksamı deyince acaba sorun kullandığım şarj cihazında mı diye huylanmadım değil hani endişelenme sebebim budur

joehigashi

zarar verebilir.

eger üretici dikkat ettiyse standart cikis degerlerine sorun cikmaz. ki en dandiklerde bile bunlara dikkat edilir normalde fakat illaki daha dandigi vardir.

normalde arac aksamindaki hersey hesaplanirken standart degerlerden hesaplanir, bunlarin üstünde olabilecek degerler sisteme zarar verebilir.

serabetan
1

mobil görünümden çık