Bazı telefonlar için küçük sim kart gerekiyo bildiğiniz üzere, şimdi ben bunu sordum size yeni küçük sim kart çıkartalım dediler, peki küçüğü çıkınca büyüğünü de kullanabiliyoz mu, o bizde mi kalıyo ve aktif mi oluyo?
Diyelim ki sonradan baska tele geçtim ondan büyük sim kart lazım, o zaman tekrar büyük hat mı çkarıcam ben, anlamadım ki?



 

Küçüğü çıkınca, büyüğü anında iptal oluyor ve çöpe gidiyor.

Büyük sim kartlı bir telefona geçtiğinizde büyük kart çıkartacaksınız evet.

Bu arada büyük sim kartınızı cep telefoncuda kesip telefona uygun hale getirebiliyorlar. Her telefon bu kesilme işlemini kabul etmeyebiliyor ama çoğunluğu ediyor.

bugraa

ilgili operatör sana simkartın büyük hali gerekirse diye bir aparat satacaktır zaten. normalde ücretsiz yapmaları gereken iş için 5-10 tl alıyorlar, o aparatın parasıymış gibi fatura ediyorlar. çok düşünme o nedenle.

(büyük simkartı kesiyorlar istersen)

pisekar v2

sorunu doğru anladıysam eğer şöyle: telefon küçük sim kart istiyorsa, telefoncuya kestiriyorsun. benim babam makasla kendisi kesmişti hatta asjfhsj. alet var telefoncuda, pat diye kesiyo.

sonra büyük isteyen bi telefon aldın diyelim. ama sim kart küçük, napcaksın? yine gidiyosun aparatını alıyosun, ona takıyosun kartı. aparatlı kart oluyo. o aparatlı kartı da telefona takıyosun. aynen bu şekilde 2 telefonda kullandım ben kartımı. kesik şu an

der meister

çıkartınce ne oluyor bilmiyorum ama ben kestirdim. en küçük boyunu kullanıyorum, eer başka telefona takmak istersem diye telefoncu bana iksii için de adaptör verdi. (adaptör denemese de micro boyutunda ve içi nano boşluk olan bir kart ve aynı şekilde dışı normal olan içi mikro kesilmiş olan bir kart.) böylece diğer telefonlara takmak istediğimde yerine koyup takabiliyorum.

ve aynı anda iki sim kart aktive değildir. nanao al sen, bir de telefonculara adaptör iste. verirler.

fakir ama gururlu genc

Bi numara için aynı anda iki kart aktif olmuyo. Diğeri kapanacaktır kullanamazsınız.

Niye yeni çıkaralım demişler anlamadım ve yeni çıkardıklarında büyük gerektiğinde napmak gerek bunun için çözümleri ne merak ettim; ancak kestirirseniz şayet dışında kalan artık kısmı büyük sim kart gerektiğinde kullanmanız için size veriyorlar. Dolayısıyla büyük gerekince tekrar çıkartmak gerekmiyo. Hem kestirmek ücretsiz, direk küçük hat çıkarttıklarında ücret talep ediyolarsa amaç ortada kestirmeyi tercih etseniz daha iyi.

Ama yeni sim için hem ücret istemezler hem de büyük gerektiğinde hemen pratik bi çözümle sunarlarsa yeni çıkarttırın.

gupon

Anladım sanırım, teşekkür ederim cvplar için

@gupon; kestirmek nerde ücretsiz, benden para istemişlerdi, bildiğin yer varsa söyle oraya gideyim kdogjkırfd

balpolen

firmaların büyük bayileri ücretsiz yapıyor. (TİM, Vodafone Shop falan)

buckminster

geçen eşim büyük simini götürdü turkcell shopa, zımba gibi bir alet varmış, makasla falan uğraşmadan şak diye büyük simi küçük hale getiriyorlarmış, zımbadan çıkan büyük simin kenarını da sana geri veriyormuş, kalıp gibi yerine takıp büyük sim gereken tlfona takabiliyormuşsun. ücretsiz yapmışlar.

yue

turkcell'ler 5 tl aliyodu bir ara bunun icin. halbuki baska yerler ücretsiz yapiyor o zimba gibi aletle. turkcell ya, bunda bile para kazanma derdindesin!

la traviata

Yeni kart çıkarsa eskisi iptal olur. Aparatı satın almak istemiyorsan da git telefoncuya kartı kestir, kartın dış çerçevesini de makinenin içinden söküp al gel.

Lim5
1

mobil görünümden çık