1,76 Boy 109 kilo biri olarak beni askere alırlarmı ?




 

no

superb

Alırlar. Net.

iddaaci

eksisozluk.com

cokponcik

vucut kütle endeksinin 40+ üzeri olması lazım sanırsam
vucut-kitle-endeksi.hesaplama.net

HasanK

sınır = boyun santim kısmı + 30

yani 76 + 30 = 106 kg sınır. 106'nın üzerinde olursan 1 yıl erteleme verirler. 5 yıl boyunca aynı şekilde devam ederse komple muaf oluyorsun.

40 fazlası olursa yani 116'nın üzerinde olursan tek seferde muafiyet alıyorsun demişti kilo nedeniyle sürekli muafiyet alan bir tanıdık.

montauq

www.istahed.org.tr

almazlar. asker hastanesine sevk, oradan da 1 sene tehir.

ekleme: birhelkedolusubilgi.blogspot.com

entrapmen

Boy kilo çizelgesi var askeriyenin. Onu incele. Normalde kabaca 30 ekleyerek işi çözüyoruz ama o listede 1-2 kilo oynuyor. Aşağı doğru oynuyor. Bence 1,76 boyun ideal kilosu 74 falandır o çizelgede. Dolayısıyla üst sınırı da 104 kilodur. Şu anki kilonla eğer sen muayenede sesini çıkarmazsan alırlar. Ama muayenede en son soru soran birisi var, kalp-tansiyon-şeker.....rahatsızlığın var mı diye at yarışı anlatır gibi birşey soruyor. Boş bulunup hayır dersen kırmızı kaşeyi basıyor zank diye: Askerliğe elverişlidir. Orada evet demen lazım. Neyin var derse de kilodan dolayı nefes darlığım, kalp çarpıntım vs. var de. Direk askeri hastaneye gönderecek. 30-40 arası aşmaya devam edersen 3. yıl çürüğü alırsın. 40ı geçersen 2. yıl verirler. Tecrübeyle sabittir. Bu kiloyla gitme zaten, eğitim zayiatı yeterince verdik ülke olarak.

dogumdansancili

1,75 boy ve 108 kilo ile almadılar.

Bilginize :)

ataman
1

mobil görünümden çık