diyelim oç bir komşu ihbar etti ve valilik polis gönderdi veya her ne yapacaksa.

18 yaşını doldurup reşit olmuş insanların evine polis ne gerekçe ile (mahkemenin hangi kararı ile) girecek? bu çocuklar hakkında savcının hangi savı neticesinde, hangi iddia ile işlem yapacak?

bunun anayasal bir dayanağı var mı? ( türkiye'de veya şeriat ile yönetilmeyen medeni herhangi bir memlekette )

 

büyük ihtimal bir şey yapamazlar ama işte ailelere telefon ederler; en kötüsü ev sahibini tehdit ederler. pislik yaparlar anlayacağın. göz korkuturlar.

thracian

@thracian: ben soruyu zaten "teknik" kategorisinde açtım. "yasal olarak" yapabilecekleri bir şey var mı?

nop

hayır yok. tabana selam çakıyor yapabileceği bir şey yok.

tescillimarka

yapabileceği hiç bir şey yok. zaten sonra konuşmasını düzeltip kız erkek bir arada kalıyor derken yurtları kastettiğini söylemiş MİŞ diyorum çünkü sesine tahammül edemediğimden dinleyemiyorum sadece okuyabiliyorum. okuduğuma da güvenemediğimden MİŞ işte.

duydukduymadıkdemeyin

Fuhus yapilan eve baskin yapildiginda ne yapiliyorsa ayni muamele yapilabilir. Kiz Turk oldugu icin sinir disi edemezler ama saglik kontrolune yollarlar bulasici bir hastalik tasiyor mu diye. Onun disinda sahte delil ile kiz erkek arasinda para transferi gerceklestirildigini ispat etmedikleri surece sadece sinir bozarlar.

crown

@duydukduymadıkdemeyin: Anlamadım, kızlı erkekli kalanları komşular ihbar etsin derken evi kastettiği çok açık bence.

nop

@Crown: Bir evde müşterek olarak kiracı olunamıyor mu? Fuhuş baskını yapıp konutta oturan birini alıp nasıl götürebilirler?

nop

@nop, bunu da senden duydum. en iyisi ben hiç yorum yapmayayım, hukukçu olarak sadece anayasal dayanağı yok diyeyim ve susayım

duydukduymadıkdemeyin

tabii ki yok ama toplum baskısı oluşturmayı amaçlıyorlar zaten.

feykalade

evde kalanlara bir yaptırım yok, adam karışık yurtları ayıracak.

efrasiyab87

@nop: Kontratta kizin adi yazmiyorsa fuhus baskini yapip goturebilir muayene icin.

crown

@crown, o zaman bir erkegin evine misafirlige giden her kiza ayni muamele yapilabilir mi ?

comptrol

evde kalanlara tabi ki yaptırım yapılamaz. öyle bir şeyden de bahsedilmiyor.
komşuların şikayetleri değerlendirilir. ki burada istihbari bazı durumlardan bahsettiler.(yani olay sadece kadın erkek evde kalması olayı değil)

ama olayı farklı yere çekmek isteyenler olacaktır her zamanki gibi...
yani şeriat geliyorcular biraz daha çoşar sonra baktılar değişen bir şey yok otururlar... aynı alkol yasağı gibi. alkol yasaklandı sanmıştılar ilk başta 3 ay geçti yeni yeni anladılar...

pause

@ comptrol: evet, sikayete bagli olmakla birlikte "su adreste fuhus var" denirse ayni muamele yapilabilir.

Yillar once universite ogrencisi arkadaslarin evini polis basmisti, komsular sikayet etmis fuhus var diye, oradan biliyorum ben de konuyu.

crown

@pause
@efrasiyab87

Dinleme ve algı ile ilgili sorunlarınız var sanırım:
www.youtube.com

nop

@nop
algı sorunu siz de var sanırım.
buradan kız erkek aynı evde kalamaz sonucunu nasıl çıkardınız?

pause

@pause, yahu rte nin daha birkac saat onceki aciklamalarini da mi duymadiniz? Adam bulent arinc dahil sizin gibi lafi dolandirmaya calisanlara da laf carpti. Hala gelmis yok oyle demedi diyorsunuz.

@crown e o kizlar ne tur kuameleden gecti peki? Sorgudan sonra ne oldu ?

comptrol

polis istedigi evde uyusturucu bulur, yasadisi cd bulur, hizini alamazsa darbe plani bile bulabilir icabinda. yeter ki istesin. gicik almasi kafi.

kartonpiyer

bir kadın ve erkeğin aynı evde kalması, seks yapması fuhuş değil. komşu dedi diye de fuhuş olmaz. iki tarafın da öğrenci olduğu durumların çoğu da fuhuş içermiyordur zaten.

ha nadirattan da olsa gerçekten fuhuş varsa, taraflardan biri de öğrenciyse, komşulardan şikayet olduğunda sanırım işlem yapılabilir.

tabii işgüzar komşuların salaklıkları neticesinde kız erkek gelip gitmelerine veya aynı evde kalmalarına fuhuş gözüyle bakması kanunları ilgilendiren bir mesele değil, toplumun genel yapısı, büyük kentler o da kısmen bunun istisnası olabilir.


ne siyasi partilerle ne de dini yaklaşımlarla hiçbir ilgim yok. bu konu gündeme gelmeden önce (birkaç yıl geçmiştir) görüp duyduğum yeni üniversitelerin/fakültelerin açıldığı iki üç ilçede, hele de az çok ekonomisi varsa, ortalamanın üzerinde kazanan kimi heriflerin ekonomik sıkıntı çeken kız öğrencilerle para karşılığı birlikte olduğuydu. hatta bir tanesinde bu genel sorunun farkında olan akrabam, işyerinde öğrencileri, kız öğrencileri tercih ediyordu ki hiç olmazsa üç beş tanesi bu çarktan uzak kalsın diye. gittiğim bir-iki yerde de benzer vakalara rastladık, dinledik. çok üzücüydü, ama inanılması güç de diyemiyor insan. gündemdeki beyanat konusuyla ilişkilendirmyorum veya komşu ispiyonuna bakmıyorum. sadece taşrada neler olabildiğini oturduğumuz yerden bilmemiz zor, demek istiyorum.

son uyuz olduğum olayı da anlatayım: dört kız öğrenci kaldıkları sitede bir türlü rahat bırakılmıyorlar. istanbul'da burası. evlerine fazla gelen giden de yok. bahçede oturup sohbet etmeleri veya gece birde eve dönmeleri sorun oluyor. hatta güvenlik kapılarına gelmiş şikayet olduğu için. şikayetlik bir durum olmadığı gibi, olsa bile site güvenlik elemanıyla görülecek bir iş değil. sanırım dört genç kız kadınları rahatsız ediyor, hiçbir şey yapmasalar da. zira kocaları var, oğulları var, kızlarda bulacakları hiçbir kusur olmasa bile kocalarının, oğullarının aklı/gözü kayar diye düşünüyorlar. öyle ya bekar kızlar yerine evli bi çift otursa rahat edecekler. yukarıda bir cevapta yazıldığı gibi, aynı evde oturan iki kadından erkek arkadaşı gelen değil de, diğeri laf yiyor. neden? giyimi vb ile daha dikkat çekici. tehlike yani diğer kadınlar için. bekar erkekler de ailelerin erkek bireylerince tehlike görülür zaten. bu anlayış da pek ender değildir, çok az insan komşusuyla veya onun gelen gideniyle ilgilenmeyecek kadar aklı başında maalesef.

tedirginlik hucresi
1

mobil görünümden çık