Sozlukte gecen muhabbeti vardi. 365 gunun 117 gunu mu ne tatil yapiyormusuz diye. Aonra karsilastirmalar, infographic'ler gelmisti. Dunyada gelismis ulkelerde haftalik mesai suresi Turkiye'den azdir seklinde. Orada Amerika'da haftalik ortalama mesai suresi 32-35 saat gibi gosteriliyordu. Var mi oyle bir sey? Benim tanidigim insanlar genelde 8-5 haftada bes gum calisiyor. Acep tatil olan gun sayisi bizden cok mu da, haftaliknmesai saati bizden az gozukuyor?




 

35 saatin uzeri mesaidir. daha fazla ucret alirsiniz.

lorenzen

Yasal bağlayıcılığı nedir bilmiyorum ama 32 saat diye bi olay var dönemlik çalıştığım yerdeki supervisor herkese en az 32 iş saati vermeye özen gösteriyoruz falan demişti. Tek işte çalışanlar için genelde 32-35 saat arası oluyor.

Bir de Amerikalılar'ın ortalama çalışma saati bizden az değildir zira ortalama insanlar 9-5'ten ziyade haftalık schedulelar ile birden fazla yerde çalışıyorlar. Aynı gün içerisinde 9-3 arası bi yerde 4-10 arası başka bi yerde gibisinden.

Türkiye'de insanların yıllık çalışma saati 1850 civarı Almanya'da ve diğer Avrupa ülkelerinde 1450-1500 genelinde, Amerika'nın da bizim gibiydi diye hatırlıyorum.

giderbey
1

mobil görünümden çık