maalesef bu tip problemlerim var. aslında her zaman hareketli bir tiptim ama özellikle üniversite sınavına girdiğim yıl derslere fazla kasınca, üniversiteye girdikten sonra iyice arttı problemim.
mesela toplu taşımada kesinlikle çok sıkılıyorum. kendimi dışarı atmak istiyorum, müzik dinlemeden hayatta zaman geçmiyor. sırf otobüse binmemek için her gün kilometrelerce yol yürüyorum. insanların hareketleri arkalarına bakmayışları beni deli ediyor.
bunlar dışında derslere de kesinlikle konsantre olamıyorum. ilk 20 dk süper ondan sonra tamamen gidiyor dikkatim. sırf bu yüzden ortalamam düşük. havaya bakıyorum, bacak sallıyorum. yanında staj yaptığım hoca dersteki halimi görmüş seninle çalışmak istemiyorum dedi bana. mesela 100 dk ders varsa 20 dk'dan sonra çıkmak zorunda kalıyorum. ders çalışırken de 30 dk en fazla ondan sonra bırakmak durumunda kalıyorum. millete bakıyorum 3 saat aralıksız ders çalışıyor. kesinlikle yapamıyorum. kafam gidiyor, insanlara bakıyorum kendi kendime gülmeye başlıyorum çok kötü bir durum.
geçen gün bir toplantı vardı. yine 30 dk sonra sıkıldım çıktım. benden sonra 2 saat daha takılmışlar, nasıl oluyor bilmiyorum. arkadaşlarımla bir mekana gidelim, yemek yer yemez yine sıkılıyorum yürüyüş yapmak istiyorum. arkadaşlarım bana bir şeyler anlatırken yine sıkılıyorum, onları dinlermiş gibi yapıyorum.
şimdi de evde sıkılıyorum artık, amaçsızca dışarı çıkıp kmlerce yürümezsem delirecek gibi oluyorum. eve gelince akşamları internet yoksa yine sıkılıyorum. kitap okurken bile 20 sayfayı geçemiyorum konu ne kadar ilgimi çekerse çeksin. ileride kariyer konusunda da ne yapacağım bilemiyorum.

bana ne öneriyorsunuz, ne yapabilirim, psikolojik destek almalıyım değil mi ? yoksa herkes böyle de çaktırmıyorlar mı ?

 

herkes böyle değil, ama senin gibiler de çok var. öncelikle bu durumdan rahatsız mısın? yoksa başkaları rahatsız oluyor diye mi suçluluk hissediyorsun? onun ayrımını yapman lazım.

bastırmak istiyorsan bu durumu, kendi başına da beceremiyorsan, yardım alman şart...

loveinaflipbook

@love, kesinlikle rahatsızım, akademik başarımdan tut insan ilişkilerine kadar her şeyimi etkilemeye başladı.

habib

dostum o zaman psikiyatrik tedavi öneriyorum sana. ilaç verecekler, hangisi olduğunu tahmin etmek zor, her doktorun kendi tarzı var.

ama güzel bir doktor bul, işini baştan sağma yapmasın, ona dikkat et.

loveinaflipbook

Psikiyatr, neuro feedback, omega 3, carnitine

Şeker, un yasak özellikle kaavaltı sırf protein

Çay, kaave

compadrito

Ben de boyley(d)im. Caktirmiyo olsan bile o sıkıntıyı disari yansitiyosun ister istemez. Ilac kullanmadim, okul bir sekilde biter de toplu tasima ve insan iliskileri icin cok caba harcamak gerekiyor

albayrak
1

mobil görünümden çık