neyse duyuruyu sıvayıp tekrar soruya dönüştürelim. böyle dediğiniz durumlar oldu mu?
Aslinda cok guzel insanlariz cidden ama ulkecek uzerimizde bi cenabetlik var. Ben oyle goruyorum
Sadece burada 30 derece güneşten Hamburg'da 14 dereceye indiğimde söyledim sanırım, havaya alışınca da geri aldım zaten. Yoksa ben yurt dışında unuttuğumuz içinde yeni alınmış ipad falan olan çantayı koyduğum yerde, hatta koruma altında buldum, sizinki şanssızlıkmış.
Burası kötücül insanların yaşadığı mutsuz bir ülke.
Ya da ülkenin mutsuzluğu insanları kötücül yapıyor.
valla ne insan ne bisey. taharet muslugundan baska sevilesi hicbir seyi kalmadi bu memleketin.
disarda ucuza yemek yiyebilme.. yurtdisinda da ucuza bulunur da buradaki gibi cigerciye gittiginizde mezeleri onunuze dizmiyorlar bedava :) cigerci yok lan gerci var mi ? yok diye biliyorum
bir de taharet muslugu +1 :)
valla bizim ülke muhafazakar tutucu falan diyoruz özgürlük yok diyoruz ama avrupadaki insanlarda çok rahat be arkadaş. avrupa'nın kızları yeni tanıştığı ve herhangi bir ilişki içinde olmadığı bir çok erkekle yatıp kalkıyorlar sonra arkadaş kalabiliyorlar.benim midem kaldırmadı açıkçası.
komşunun pişirdiği börekten kokmuştur diye bi tabak getirmesi. Başka ülkelerde var mı bilmiyorum ama böyle bir şey.
@kakao İşte böyle yakınlıkların diğer tarafı deli ediyor beni mesela. Kokmuştur diye yemek getiren sevimli teyze ertesi gün "senin kız da bir çocukla geziyordu" falan diye dedikoduya, muhtarlığa soyunuyor.
edit: Ayrıca insanlar arasında biraz mesafe olmasını, kimsenin başkasının hayatına burnunu sokmamasını çok seviyorum. Türkiye'nin çok sıkıcı olmasının sebeplerinden biri de (her ne kadar olumlu tarafları olsa da) mahalle kültürü ve getirdiği mahalle namusu gibi şeylerdir.
Rakı
- taharet musluğu +1
- fenerbahçe'nin türkiyede olması (takım)
- dolmuşlar
- kaliteli ve nispeten ucuz berberler
kakao +1
@Sour kalmaz olur mu efenim. Muhabbet arasinda canim sunu cekmisti gecen derim komsu duyar ertesi gun zilimizi calar yapmis kocaman tencereyle. Evde yapilan her yemekten bir tabak eve gelir mutlaka.. Ben de cok sasiriyorum ama durum bu :) belki bizimki istisnadir
Zaman zaman bu diyecegime sinir olsam da xaman zaman insan kendini iyi hissediyor,
Hastanede sira beklerken memlket rahatsizlik tavsiye iyi doktor, sifali ot, bilinen iyi orneklerin anlatilmasi iyi bise.
bir kere ptt'de sıra beklerken;başım döndü,gözüm karardı.hemen oturanlar kalktı,yer verdiler.bir adam su alayım mı size diye sordu.aç mısınız,yiyecek bişeyler alalım mı diye sordular.sıralarını vermek istediler ben hemen hallediyim işimi diye.nasıl olduğumu sordular.güzel insanlardı.ama genel anlamda bu ülkeden ve insanlarından hoşlanmıyorum.
istanbulda degil ama anadoluda her hangi bir sehirde (koylerden falan bahsediyorum) kapiyi calip tanri misafiriyim desen yeminle seni doyurup yatiya davet edip en guzel yorganlarini senin uzerine orterler.
bakkalda 5 krs olmasa abi sonra versem desen "canin sagolsun" der bir cogu.
evropada amerikada boyle degildir herhal
ben asosyal ve soğuk bir insan olduğum için insanlarla anlaşamıyorum. türk insanı da sanki biraz fazla sıcak kanlı ve girişken geliyor bana. yani 2 dk önce tanıştığımız adam hayatımla ilgili özel konular sormasın bana istiyorum ama taksici bile soruyor arkadaş tanıştığım adamı bırak. taksiye biniyorum ya maaşın ne kadar ya evli misin karın ne iş yapıyor. size ne deyince bu sefer herif dövecek gibi bakıyor. bu soğukluğum yüzünden insanlar sevmiyor beni. yurt dışında çok uzun süre kalmadığım için bir şey diyemem ama en çok gittiğim yer rusya. rusların bazıları da böyle türkler gibi. önce başta soğuklar oh diyorum benim kafadan bir adam. bir iki yemek memek derken adam yedi ceddinin sırlarını döküyor ortaya. biraz hızlı çözülüyorlar. sevmiyorum.
toplumu değerlendirmek için yeterli örnek sayısına sahip olmadığımızı düşünüyorum. birinden bahsederken "ya evimize misafir gelicek ama karısı kürt napıcaz bilmiyorum " diyen adam da tanıdım bu ülkede " porsiyonu küçük tut bunlar öğrenci ekmekle doyar zaten" diyen esnaf da tanıdım. dürüstlük tanımını biraz daha geniş tutarsak piyasada herkesin akrabalarını, tandıklarını, kendinden olanı (din,mehep,siyasi görüş ne derseniz deyin) seçtiğini biliyoruz. bu da dürüstlüğe ters değil mi? iş yerlerinde dönen türlü dolaplar, çalışanların çevirdiği oyunlar dürüstlüğe girer mi? bence biz kolay gözü boyanan insanlara sahibiz.
meyvenin sebzenin kiloyla alınabilmesi.Suyun evin içindeki çeşmeden akması.
1- Türk yemekleri( sırf yemekler için dünyanın başka hiçbir ülkesinde yaşamam)
2- Tuhaf ve iyi niyetli insanları (hepsi için geçerli değil)
3- Türk dizileri- programları ( ben seviyorum abi)
4- Yardımlaşma ( Ben Kanadadayken bir adres sorucaktım yolda insanlar beni hiç umursamadan sanki dilenciymişim gibi suratıma tip tip bakıp gidiyorlardı. Ama burada olsa böyle birşey olmazdı. Abi hemen şuradan sağa dön beyaz renkli bir bina görüceksin oranın soluna git falan tarzı cevap verirler.)
5- Komşuculuk ( illaki orta doğu ülkelerinde de vardır. Genel olarak Müslüman ülkelerde komşuculuk yaygındır. Ama avrupada Amerikada sanmıyorum böyle bir şey olabileceğini. Kanadadayken insanlar aynı katta yaşayan komşularını tanımıyordu bile)