efenim yurt odamın hücreden hallice olmasından mütevellit, ders çalışacak tercihen açık hava; hatta deniz kenarı bir yer arıyorum. cafe-çay bahçesi-açık hava kütüphanesi (ohannes!) vs vs.
ortaköy şahane oluyor ama kalabalık çok oluyor; özellikle hava azıcık güzelken. hani insan olsun daha güzel bile olur ama okkadar da kalabalık olmasın :)
internet olsa çok şahane olur mesela.:)
istanbul avrupa yakası olsun bi de :)

o olsun bu olsun. pehh ders çalışmak istemeyen bünyenin hezeyanları işte. :)

 

uskudar ters gelmez ise, salacak parki var bi de harem otogarinin arkasinda, yukariya merdivenler ile cikilan bir cay bahcesi var. agaclarin arasindadir, manzara nefistir, hafta ici tenhadir.

edit: pardon ya avrupa yakasi demi$sin. neyse silmiyorum, belki aklin eser gecersin bu tarafa.

karaktersiz

kabatasta ido iskelesi ile mimar sinan universitesi arasinda kalan isgal edilmemis yaklasik 150-200m lik bir sahil seridi var hem sakin hem deniz kenari.

rising creeps

-yıldız korusu.beşiktaştan ortaköye yürürken karakolu geçince soldan yukarı...piknik masalarından birine çöküp karın acıktıkça belediye tesislerinden nispeten ucuz yemek yemek de cabası.

-florya sahili
-rönopark

ben eskiden kucuktum

pierre loti nispeten daha sakindir. ayrıca insana ilham da veriyormuş. :)

hevipeyra

pierre loti ye falan haftasonu gitme. turlar falan otobüsle insan getiriyor oraya. daralırsın, bogulursun.
deniz kenarlarında her daim insan olur. el, kol hareketleri bile dikkat dağıtır. insan olmasa bile illaki rüzgar olur. uçuşup durur notlar etrafta. eğer hafta içi gidebilirsen, atatürk arboretumu derim. uzaktır biraz. ama sabah gider akşam dönersin. oksijene boğulursun. hem beyin o kadar oksijende on numara çalışır. yapmışlığım var oradan biliyorum.

okocha

bu önerilerin hiçbirine haftasonu gitme tabi,
ben de rumeli hisarını önereceğim. ordaki cafeler baya büyükler, yani olası bir müşteri akınında bile sakin bir köşe bulabilirsin.

bir de nerede yurt odan bilmiyorum ama mahallelerde belediyelerin büyük parkları oluyor. içinde çocuk parkları, havuzlar, cafeler falan. işte o parklardan birine yakınsan olabilecek en iyi yere yakınsın demektir.

okulu bitirirken bir dolu sınavı seyrantepe'deki bu parkta rahat rahat ders çalışabilmem sayesinde vermiştim.

saryade

Boğaziçi Üniversitesine git, çimlerde çalış. Benim için de bir çay iç, bir İzmir ye bu esnada. Girişte sorun çıkmaması gerekir, biri bişi sorarsa "Ben eski mezunum, hocalarımı ziyarete geldim" dersin.

sui

kennedy lodge'un oraya in, süperdir, ders çalışmak için birebir, masa sandalyeler de var, zaten havalar biraz ısınsın orada ders çalışan insanları görürsün büyük ihtimalle.

bir alternatif de kendimden örnek olsun mat 201e arnavutköy belediye tesislerinin açık hava kısmında çalışmıştık arkadasımla, 1 saat ya bakmıştık ya bakmamıştık ama çok eğlenceli oluyor, studye, kütüphaneye kapanmaktansa.

light beam
1

mobil görünümden çık