Soru başlıkta, bu rahatsızlığı olan var mı ?




 

Annemde var bu sorun. Belki bende de vardır ancak kontrole gitmediğim için bilemiyorum tabii.

labarna

Bende çok sık çarpıntı oluyor da, gün içerisinde 3-4 kere belkide.
Kendimi bildim bileli çarpıntım oluyor ama son zamanlarda tekrar sıklaştı, acaba bi doktora gitsem mi? En son 2 sene önce gitmiştim.

MandMs

bu kalp kapağı gevşekliği dediğimiz şey çok sık görülür, genelde bi probleme sebep olmaz ama yılda bir (doktorunuzun uygun gördüğü şekilde) takibi gerekir.
tavsiyem, bu var ve uzun süredir kontrole gitmiyorsanız doktora gidin.

korkumdanagladim

bende aileden gelen (genetik) ufak çaplı bir ritm bozukluğu var. arada bir kalbim kan değil de hava basıyormuş gibi oluyor: "dup dup, dup dup, dup dup, tısssss, dup dup..." gibi. bu da kapakçıkla ve üfürümle mi alakalı acaba?

doktor konusuna gelince muhakkak git.

tezumomikuari

Kapakçıklardan birinin gevşek olması ciddi bir sıkıntı yaratabilir. Gevşek kapakçık kanı sızdırıyor. Annem bu yüzden ciddi sıkıntılar yaşadı. Yoğun bakımda kaldı, konuşma yetisini geçici olarak kaybetti. O dönemde şunu anladım ki konu kalp olunca insanın kendisini ayrı bir hassasiyetle dinlemesi gerek. Bence hiç geciktirmeden doktora gitmelisin.

labarna

Bizimde baba tarafından genetik zaten ve babamın kuzeni zamanında köy yerinde ameliyat olamadığı için bu sebepten vefat etmiş. Biraz da ondan korkum ama en son gittiğim doktor çarpıntılar için yüksek tansiyon ilacı vermeye kalkınca vazgeçmiştim çare aramaktan (:

MandMs

yüksek tansiyon ilacı dediğiniz betabloker olsa gerek. çarpıntı için bu ilaçlar verilir. ilacı kullanmaktan korkuyorsanız nasıl deva bulmayı bekliyorsunuz ki? şimdi doktor 1 ilaç verecek ki kalbinizi yarın 3-4 ilaç birlikte kullanmak zorunda kalmaktan, bypasslardan, anjiolardan korusun.

fayfim
1

mobil görünümden çık