Onboard ses kartından, guitar rig programı ile ve asio4all driverleri ile idare etmeye çalışıyorum. ancak arkadan müzik açıp çalışmak istediğim zaman asio4all izin vermiyor. arkadan müzik sesini alamıyorum. önceliği guitar rig programına veriyor.

araştırarak ses kartı alıp sorunun üstesinden geleceğimi düşündüm. lakin nasıl ses kart alayım? amacım prof. iş yapmak değil. oyun müziklerini çalmakla uğraşıyorum. arada bir de kendimce heves için kayıt yaparım falan :) pahalı olmaması ve bahsettiğim şekilde kullanacağım için önemli.

ikinci el olarak şunu buldum, creative xi-fi xtreme music. 70 tl. bana yeter mi?

anakartımın onboard ses özelliklerinde şunlar yazıyor:
Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
Audio Feature :
- ASUS Noise Filter
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel

 

Bahsettiğin problem için ses kartından bağımsız olarak bir önerim olacak: Çalışmak istediğin parçayı direkt guitar rig üzerinden resimde görülen ve efektlerden sonra gelen tapedeck'e atarsan hem gitar efektini hem çalışma parçanı aynı anda alabilirsin:
i.imgur.com

Duruma gelince; zaten aynı kart üzerinde eş zamanlı 2 müzik işlemesine asio hiçbir şartta izin vermez bu normal bir durum. Ses kartına gelince preamp'i olmayan xi-fi gibi ses kartlarıyla enstürman işinde verim alamazsın. Daha önceden m-audio fast track II bu açıdan güzel iş görüyordu fakat üretimden kalkmış yerine M-audio M-track gelmiş ve oldukça pahalı o yüzden öneremiyorum. İkinci el bir fast-track II bulabilirsen 200 tl civarı işini görür. Benzer preamp'li bir ses kartı bulabilirsen de hiç düşünme al. Saygılar.

fretboard

ilgilenirsen elimde bir adet m-audio fast track 2 mevcut.

timmie
1

mobil görünümden çık