istanbul'da nerede?

ben bir kere ankara'da bir yerde yemiştim, susamları normalde simide yapıştırmak için pekmez kullanırlarmış, ve simit hamuruna da tahin konurmuş. bunu bilmezdim. ben kaç kere istanbul'da simit yedim o tadı bulamadım. var mı önerisi olan?

şimdiden teşekkürler!

 

sokak simitçilerine bakın. iki tip simit olur. biri hafif parlak olur ama içi koftur, ondan değil de mat olanından alacaksınız.

nereye bu gidis

ataköy'de sokakta simit satan bir adam var metro durağının orda, ispark'ın oralarada. sarıekin diye bir fırından alıyor simitleri. hastasıyım.

godsparticle

Simit en sevdigim yiyecek oldugu ve her şehirde simit yemege çalıştıgım için az çok uzmanıyım bu konunun.
Sİmitte pekmez olur, yapışmasından çok tadı için olur.
Nohut pekmezi kullanırlar eskişehirde çok iyidir mesela.

bir simit ne kadar inceyse o kadar lezzetlidir, istanbulda genelde kalın oluyor, pek sevemedim.

Yedigim en en en lezzetli simit konusunda trabzon sanırım başı çekiyor
Ankaranın kara kuru simidi de güzeldir, İstanbul sonlarda

cruseo

üsküdarda, bizim mahallenin fırınında :) 1 sene önce taşındık ve o günden beri resmen her gün simit yer olduk. kıvamı pastane simidi gibi yumuşak ama lezzeti sokak simidi gibi.

tr.foursquare.com

bu arada beşiktaş simitçilerinden aldığım simitler hep berbat çıkıyor. kaç kez aldıysam hep kafa yaracak cinstendi. benim şanssızlığım mıdır yoksa başka bir şey midir bilmiyorum.

kül

tophanede tarihi tophane fırını var oranın simitleri de iyidir.

godsparticle

Çukurcuma'da kumbasar fırın var. İstanbul'da yediğim en iyi simit oraya aittir.

Hayatım boyunca yediğim en iyi simit açık ara Sivas'ta, Aynalı Çarşı civarında tezgahlarda satılan çıtır simitlerdir.

dusunuyorumoyleysevurun

ataköyde köşede simit satan amca +1

brkylmz

en iyisi sokak simitcisi tabii, ama sabahtan erken alacaksin, citir olacak

beriberi

Çengelköy çınaraltının (yan tarafındaydı sanırım ) orda bir tas fırın simitçisi var mükemmel simitleri var normalden biraz daha küçük ama lezZeti çok güzel.
Bir de pendik sapanbağlarında 2 tane karşılıklı simitçi var bunlar da taş fırın yine , lezzetleri 2sinin de çok güzel . Tabi hepsi için altın kural sıcak yenmesi koşulu

lilidance

Çengelköy'deki fırın bir numara bence..

412
1

mobil görünümden çık