[q]
(5) 

Un

i-pek #680261
Merhaba, tek başına kullanılarak hamur işi herhangi bir şeyler yapılabilen değişik unlara örnek var mı bildiğiniz? Çok teşekkürler.




 

Tek başına kullanıp herhangi bişi yapamazsınız. Örneğin en temel hamur için su lazımdır. Tereyağ da eklerseniz tart hamuru olur. Öyle yani.
Değişik unlar için www.droetker.com.tr inceleyebilirsiniz.
Eğer fındık unu, badem unu gibi şeyleri soruyorsanız, onlar da tek başına işe yaramaz.
edit: işe yaramaz derken galeta unu falan gibi bir şeyi bulayıp kızartmalık işe yarar da sorunuz o mu bilemedim.

whoosie

Tek başına diyerek başka bir unla karıştırılmadan kullanımını kastettim. Yalnızca kestane unu kullanarak ve tabi diğer malzemeleri de ekleyerek kurabiye yapmak gibi. Teşekkür ederim.

i-pek

Mısır unu.

Söylenmiş ama ben de belirteyim, sadece un ile hamur işi olmaz, hamur elde etmek için mutlaka birşeyler eklemeniz gerekiyor. Su, maya veya kabartma tozu - artık her ne yapacaksanız. Sorunuz net anlaşılmıyor ama bir de tabi tam buğday unu, kepekli un vb de satılıyor artık.

- Ben yazana kadar siz yazmışsınız tekrar:) -

Siz az malzemeyle hamur işi türü bir şey yapmak istiyorsanız, normal un ile pişi yapabilirsiniz. Fazla öneri göz çıkarmaz:)

cymbelina

Anladım, o zaman en ünlüleri için paleo tariflere bakabilirsiniz, ilk aklıma gelenler badem, fındık ve hindistancevizi unları.

edit: Soya, quinoa, pirinç, çavdarı unutmuşum.
edit2: Alın buradan bakın, neredeyse hepsi uyar dediğinize www.iherb.com

whoosie

kuruyemiş unları ile kurabiyeler ve hatta çikolatalı kekler yapabilirsin. mesela unsuz çikolatalı kek gibi. Burda ister fındık unu kullan ister badem çok yakışıyor ikisi de. Ama tabi normal un gibi bir kabarma veya mayalanma bekleme bu kurabiyelerden. Yulaf unu ile de kurabiye yapılıyor, pekmezli cevizli.

april12th
1

mobil görünümden çık