
kpss a, alana yönelik zor olan. b ise 2 yılda bir olan kolay sınav. kolay derken diğerine göre. a dan girdiğin zaman işte kaymakamlık, vergi şeysi vs hep a kısmından alınıyor. konuları fln diğerinden kat be kat fazla, daha zor anlayacağın. ama her sene oluyor. ben hem çalışıp (full time) hem de kpss a dan istediği yere girenini hiç duymadım. olmaz demiyorum ben duymadım. gerçekten emek isteyen bir iş. ben de niyetlenmiştim de konuları, kitapları görünce korktum açıkçası. vazgeçtim. kredi borcum olmasa ve evli olmasam istifa edip bir sene kasabilirdim gerçi.


mali alanlardan girilen kpss, kpss A diye geçiyor.3 oturum oluyor.kurs şart değil ama güncel bilgiler alabileceğin bir çevre ya da grup şart.özelde çalışırkan kpss a'ya hazırlanamazsın.o kadar kolay değil.


o zaman kpss A'dan girenlerin maaşları daha mı yüksek oluyor?


ben özeli devlette yükselme şansım yok diye seçmiştim zaten. o zaman bir yandan kpss mi çalışayım şimdi, akşamları biraz çalışsam sınava kadar yetişemez miyim


zannetmiyorum.muhasebe öğreniceksin iktisat öğreniceksin.öyle hukuk gibi işten dönerken otobüste falan okuyabileceğin şeyler değil.ama yine de imkansız demiyim.belki okulun iyi eğitim vermiştir.hafızanda kalmıştır bişeyler.sınav performansın iyidir.olur mu olur.
bizim en geçiş iş olarak gördüğümüz şey gelir uzman yardımcılığıdır.kpss49'dan 70 üstüyle girmeye başlarsın.geçiş aşaması iştir.girer bi soluklanırsın.telefonunu bilgisayarını yenilersin varsa öğrenim kredin onu ödersin.ondan sonra kasıp farklı uzmanlıklara atlarsın.bu işte sadece bayanlar kalıyor ilginç şekilde.erkekler akşam eve gidince yardırmaya devam.2200 ile başlıyordu bunun maaşı.istanbul ankarada olmadıktan sonra iş inanılmaz rahat.istanbuldaysan sadece sıkıntı var.
