diyor ki izmir'e ya da kıbrıs'a, olmadı güneye bir yere gitse, güzelce bir mesleği de var bilişim sektöründe. hiçbir şey yapmasa bir cafede bile çalışır, sorun değil onun için.
sizce bunun oluru var mıdır?
bu tarz bir değişikliğe kalkışmadan önce nasıl analiz etmek gerekir?
hangi parametrelere dikkat etmeli?
cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

istanbuldan geldim dediğinde akan sular duruyor bir çok ilde. ankara, izmir hariç tabi.


gemi adamı cüzdanı çıkartsın, şu an benim yapmış olduğum gibi.


Öyle ha deyince olmuyor o, ben de aynı plan üzerindeyim birkaç haftadır. Daha birkaç ay da sürecek. Gittiğimde, terk ettiğim şehirdekinden daha huzurlu bir hayat süremeyeceksem, derdim ne de gideyim sonuçta? E bunu sağlamak için de hiçbir detayı atlamadan planlamak gerekiyor.
İş, ev, gitmeyi planladığınız yerin yaşam koşulları, halkın genel eğilimleri(despot bir halk çıkmasın mesela karşınıza) temel parametreler. Bunları araştırırken daha nice detaylar çıkıyor zaten karşınıza.


önce iş bulup öyle gitsin. mantıklı olan da bu. aylarca, yıllarca işsiz kalabilir sonra.


bilişim sektöründeysen bayilik, çözüm ortaklığı tarzı birşey yapıp gideceğin yerde iş kurabilirsin. hem kendi işin olur.
genelde bu tarz işler bilişim sektöründe destekleniyor diye biliyorum.


şehre göre değişir bence şehirleri önce belirleyip en çok istediğinden başlayıp iş aramaya hayatı araştırmaya falan başlamalı kafasına yattığı her şeyi hazırladığı gibi de uçmalı.
insanlar istanbul dışında yaşanamaz, iş bulunamaz sanıyorlar ama o insanların ben...


cevaplar icin tesekkur ederim.
nolcak gidince is bulunur, idare edilir gibi dusunuyor insan ama onceden 1-2 ay arastirmak gerekli, gerci o kadar zaman durabilecegini sanmiyorum buralarda.
peki, bilmedigim icin soruyorum bunu, kucuk yerlerde ozel ders potansiyeli ya da mesela bir dershaneye girebilmek kolay olur mu? ozellikle dershaneler hemen alir mi hoca olarak?
