identity filmini izleyip anlayan var mı

2003 yapımı identity filmi

www.turkcealtyazi.org

çok sürpriz bir sonla bitiyor ama gerçekten çorba gibi bir film ben filmle ilgili birçok sitede sözlukte (eksisozluk uludagsozluk) okuma yaptım herkes farklı yorumlar yazmış mesela biri bunları yazmış

birincisi o şişman kel adam kaçının kişiliğine girdi. en önemlisi de bu.
ikincisi o sarışın madem öldü neden hiç bir parçası bulunamadı veya ölmedi de neden göstermediler.
üçüncüsü o piç nasıl geldi o portakal bahçesine.
dördüncüsü hangisi şizofren

açıkçası maalesef bende filmi anlamadım cinayetleri çocuk mu işledi şişman adam mı işledi çocuk işlediyse şişman adam kim çocukla şişman adam aynı kişi ise çocuk portakal bahçesinde kadını öldürürken şişman adam kendisini hastaneye götüren araçtaki doktoru nasıl boğdu eğer şişman adam ve çocuk aynı kişi ise aynı anda farklı yerlerde olamazlar şişman adam çocuğun büyümüş hali mi ayrıca john cusack şişman adam mı yaşlandığı veya ilaç aldığı için mi şişmanlamış ve saçları dökülmüş film gerçekten çok karışık şizofreni reenkarnasyon bir de motelin kızılderililerin susuzluktan öldüğü yerli mezarlığı yanında olması hepsi karman çorman sanırım bu filmin net bir açıklaması yok ve herkes kendine göre yorum yapıyor yinede bu filmi anlayan ya da anladığını sanan biri basit bir dille anladığını anlatırsa ve özellikle sorduğum sorulara cevap yazarsa çok sevinirim

 

ozetle adam coklu kisilik bozuklugundan muzdarip iste, o sarisin dedigin, cocuk dedigin falan gercek degiller ki oraya takilmissin ? Sonunda da katil olan kisiligi baskin geliyor..


izleyeli baya uzun zaman oldu gerci.

machine head

çok sevmiştim ben o filmi. buradan sonrası spoiler:

şişman adamda çoklu kişilik var. içlerinden birinin katil olduğu tahmin ediliyor (biliniyor). hangisi olduğunu çözmeye çalışıyorlar. o filmde gördüğün tüm karakterler adamın kişiliklerinden biri aslında (gerçek değiller yani). hangisinin katil olduğunu bulmaya çalışıyor doktorlar. tam katil olan (olduğu sanılan aslında) öldü derken, arada kaynayan o küçük çocuğun asıl katil kişilik olduğu ortaya çıkıyor. e tabii yaşayan tek kişilik de o kaldığı için adamın kendisi de katil oluyor (sayılıyor) en sonda.

bu arada gerçek cinayetler de söz konusu tabii şişman adamın gerçek hayatta işlediği. amaç da bu cinayetleri işleten kişiliği bulmak zaten en başta. yoksa adam idam edilecek. doktorlarsa adamın psikolojik olarak sağlıklı olmadığını iddia etmekte.

devilred

ben de uzun süre önce izledim ama hatırladığım kadarıyla açıklayayım. aslında film oldukça basit.

o kişilerin hiçbiri gerçek değil. adamın çoklu kişilik bozukluğu var. bütün herşey bizim elemanın kafasında gerçekleşiyor. o yüzden zaten hepsinin doğum tarihi aynı (ya da öyle birşeydi tam hatırlayamadım) kendi kişilikleri birbirleriyle çarpışıyor. sonuçta katil olan kişilik - yani çocuk - kalıyor bir tek.

zaten filmin adı o yüzden identity, eleman kimlik bunalımı yaşıyor. öyle kafa karıştıracak, farklı yorumlanacak bir kısmı yok bence filmin.

neyehbe

sevgili devilred ve sevgili neyehbe doğru cevaplarınız için ikinize de ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum

tenayzagor
1

mobil görünümden çık