Sizden başlıkta yazan konu hakkında fikirlerinizi bekliyorum. Ancak konuda şöyle bir sınırlama var. Sadece ticari şeyler (ilginç, değişik veya iyi talep görecek şeyler). Mesela madeni parayla çalışan makineler, otomatlar veya Atatürk havalimanında olan ambalaj yapan stantlar gibi. Aklınıza gelebilecek her şey. Şöylede olabilir, sizce Türkiye havalimanlarında eksik olan veya talep görecek nasıl bir iş yapılabilir.
Not: Girişimci değilim arkadaşlar. Sadece girişimcilik dersi ödevi için bu bilgileri istiyorum. Ödev konusu olarak havalimanlarını seçtim aklıma bir şey gelmiyor.

uyku kabinleri


bozuk parayla çalışan kahve otomatları var ama böyle bir şeyin gelmesi için bir şeylerin değişmesi lazım sanırım. şu an havaalanında kazıklanmadan kahve içmek pek kolay değil çünkü.


bozukparayla çalışanını bırak, münih'te kahve otomatları bildiğin ücretsiz idi.
tabi bu girişimcilik dersi için bir değer arzetmiyor ama beni şaşırtan bu bilgiyi paylaşmak istedim.


spagetti şeklinde dondurma satan arabalar yok.
tr pazarına girmeye çalışıyor, belki vardır şu an emşn değilim. olay basit gibi görünsede çok para var :)


Havaalanına özel değil ama özellikle Almanya'da her yerde olan bir otomat var, bayılıyorum. 5 cent ve sanırım ekstra 1 euro atıyorsun, sonra kolu var onu çeviriyorsun 5 centi ezip inceltiyor, minik plaka haline getirip sonra üzerine oradaki turistik yerin ismini falan basıyor. Bunu baya baya biriktirenler falan da var.
Saçma saçma anlatmaya çalıştım ama bu işte en.wikipedia.org
de.wikipedia.org
resimlerdekiler bakır renkli şeyler 5 cent


yurt disi havaalanlari ile atatürk havaalanini karsilastirinca atatürk havaalani kesinlikle kötü degil hatta basarili kesinlikle.
tren, tramvaya binmek icin 1 km de yürüttürler, en ücra köseye de saklarlar yurt disinda, atatürk havaalaninin ulasimi kötü degil tam tersi rahat. en azindan avrupadaki büyük ölcek havaalanlari icin gecerli bu, ufak havaalanlari elbette ulasim olarak daha iyidir ama büyük ölceklerde cok normal.
istanbulda söyle bir hizmet yok.
bazi havaalanlari ve havayolu firmalari birlesip bir hizmet sunar, örnegin sen trenle viyanadan , viyana havaalanina gideceksin, sehirde tren istasyonunda check in yaptirirsin bavulunu orda verirsin, istersen bunu 12 saat önce yapar elini kolnu sallayarak sehri gezer ordan havaalanina gidersin.
@whoosie
muhtemelen o tr de yasak olur cünkü paralarin üstünde atatürk kabartmasi var, yasaktir ezmek filan parayi :)


Sim kart otomatları. 15 günlük tr ye geldin misal turkcell dara hattı alıyorsun makinesen 3 g yi kullanabilirsin.


(bazıları vardır belki bilmiyorum..)
- ücretli wi-fi
- internet cafe
- bozuk parayla çalışan masaj koltukları, tartı vs.
- ayakkabı boyacısı/cilacısı
- duş
- check-in, pasaport, araba kiralama vs işlemlerde yardımcı olmak için concierge hizmeti
- giden ve gelen yolcular için bavul taşıyan elemanlar (porter)
- araçlarını kısa/orta/uzun süreli bırakacaklar için terminal binalarına değişik uzaklıklarda ve değişik ücretlerde park yerleri (örneğin kısa olana yürüyerek, uzun olana terminalden otobüsle gidiliyor)
- fazladan para vererek veya yıllık abone olarak girilen fast track check-in ve/veya pasaport kontrol kuyrukları.
- yaşlı, üşengeç veya fazla yüklü yolcuları taşımak için akülü arabalar.
- kiralık cep telefonu (özellikle yabancı telefonları kaydettirmek için 100 lira istendiği düşünülürse geçici kalacaklar için çok mantıklı olur)
- önceden rezerveli alışveriş hizmeti (reserve and collect). örneğin "şunu şunu alıcam" diye gitmeden sipariş veriyorsunuz, duty free'de vakit kaybedip sıra beklemeye gerek kalmadan alıyorsunuz.
-
