Telefonda konuşmayı hiç sevmiyorum, en özellikle de akrabalarla. ne diyeceğimi şaşırıyorum, garip garip şeyler soruyolar zaten. fobi oldu iyice...

Ama şimdi bayram tebriğine de aramak lazım akrabaları, her bayram seyranda böyle panik ve stres oluyorum. 12'de ariyim diye sabahtan beri erteledim, oyalandım durdum. al işte 12 oldu bile :\ napıcam ben böyle? nasıl arasam? işim var diye de kapatamam öyle, o da ayıp. kısa kesmenin kibar bir yolu var mı?


 

bir telefobik olarak (sevdim bu tabiri) bayram mesajı kısa sürer "yenge amca hala nasılsınız bayramınız mübaek olsun çocuklar nasıl oh çok şükür dayıma da selam söyle haydi görüşürüz" deyip bir buçuk dakika da bu işi halledebilirsiniz bence illa aramak lazımsa. ben gereksiz görürüm ama yaşlılar falan sviniyor aramak da gerekir gibi.
yok bir buçuk dakka da çok gelir diyorsanız yanınızda birini bulundurun ve "dur annemi veriyorum" traktiğini kullanın.

sparkle kiddle

aha annem kendi aradı tam az önce :\ ya arıycağım zaten 3-4 kişi toplamda ama bu stresi bi yenemedim gitti. geçen bayram aramadım kimseyi ama bahanem vardı o zaman, şimdi yok, mecburen arıycam artık dişimi sıkıp...

loveinaflipbook

Eger uzatiyorlarsa simdi xi arayacagim, tekrar tebrik ederim ,gorusuruz diye konusmayi kesebilirsin .diyeceklerini cok sasiriyorsan bir kagida yaz herkese ayni konusmayi oku =)

coconel

yahu amma kastınız kardesım.kafayımı yedınız ya. dişimi sıkıp arıcam ne amk. akraban ulan o senın.aramazsanda salla gitsin ne kıvranıp duruyon.

tadutadu

7 göbek sülaleni araman gerekse toplam 5 dakika sürer.gözünde büyüttüğüne değmez.

rock n roll

@tadutadu "akraban ulan o senin" nedir ya? :) nikaha mi itiraz ediyosun? :) işte sırf seninki gibi bu düşünceler yüzünden bile bu fobi gelişmiş olabilir bende. hep zoraki alakalanma duygusu veriyor insana, onlar da aramayınca kırılıyor. ben de kimseyi kırmak istemeyen bir insanım, sen dahil...

hacılar telefobi'si olmyan anlamaz halimden, her gün 17363 saat telefonda laklak eden insan diilim ki, mümkün olduğunda yüzyüze konuşurum saatlerce ama telefonda olmuyo işte, anlasanıza.

loveinaflipbook

arama mesaj at o zaman?Hatta aramam ama gider yanlarina gorurum diyorsan yarim saat ugra her birine (ki tum gunu ziyaretlerde gecirmen demek).Bence en kolayi ara 2 3 kisiyi;'napiyorsunuz nasilsiniz bayraminiz kutlu olsun' de kapat.Zaten onlari da arayan baska insanlar olduklari icin uzatmayacaklardir konusmayi.

fraise

anaa benim durumun ismi varmış lan. teletabi gibi bişeymişim ben :)

vall ben de arayamıyorum, erteleyip belli başlı kişileri arıyorum napim. yara bandı gibi hızlıca çekip kurtulmak gerekiyor.

r_u_h

ben de ayniyim ama abi sparkle'in dedigi gibi cumleler klasiktir aslinda. herkes bunlari kullanir da sen ben bilmeyiz. lan nasil konusuyorlar bunlar telefonda deriz.

bohr atom modeli

nefesimi tutup aradım ve kurtuldum! hepinize iyi bayramlar, telefobisiz günler!

loveinaflipbook

hayır bi de istemediğin konulara giren türü var o akrabaların. ben konuşmak ya da düşünmek istemiyorum o mevzuyu, ama soruyor. niye, merak ediyor. gır.

neynep
1

mobil görünümden çık