bahsetmek istediğim mevzu, klasik anlamda kaldırılan ağırlıkların, çekilen çeşitli yüklerin kendi vücudumuz dışında bir katma değerinin olmaması. çifte etki anlamında çeşitli tasarımlar ve uygulamalarla ortaya bir iş-ürün-enerji vs. çıkartabilen body building anlayışı geliştirilmiş midir? söz gelimi insanlığın yararına bir enerji üretiminin bench press- dip press vs. ile sağlanması, ya da belli ağırlıkların bir yerden bir yere nakliyesi sayesinde back-biceps gibi kısımların geliştirilmesi... böyle bir düşüncenin günümüz itibariyle bir şekilde bir yerlerde hayata geçirilmiş olduğunu düşünenlerdenim. diğer yandan farklı bir motivasyon anlayışı ile belki de bazı maddi kazanımları bile beraberinde getirebilir. çok uçtuğumu düşünmüyorum bu konuda. en basitinden dead lift gibi çok ilkel bir hareketin:) bir şekilde insanlığın yararına sunulması gerekir diye düşünüyorum.

Özetle vücudun çeşitli bölümlerinin sağlıklı bir şekilde çalıştırıldığı gönüllü, çağdaş hamallık/amelelik anlayışı:)


 

cogu hareket dogal olarak bazi agir islerin optimum simülasyonu zaten.

o insaatta calisanlar iyi beslense ortalik kasli adamlardan gecilmezdi, karpuz ekmekle kas olmadigi icin cikmiyolar.

kisaca sen istersen ve iyi beslenirsen agirlik tasiyarak, ya da cekicle demir döverek, elinde su damacanasi merdivende cikarak da yaparsin ama gereksiz enerji harcamalarin olacagindan verimli olmuyor totalde.

serabetan

dostum dediğin olay için meslekler var tabi ki. inşaat ameleliği ve nakliyatçılık bunlardan ikisi sadece

GibsonRules

bu iş için her ameleye (bkz: bcaa) yı bolca yüklemen gerekiyor ama yinede maksimum gelişme olmaz çünkü mesela bir ağırlığı tutuş şekli ve ağırlığa karşı koyma süresi bunlar hep önemli şeyler yani verimsiz olur

ve @serabetan dediği gibi bu işin yarısı antrenman ise diğer yarısı beslenmedir.

Thunderbirds

mesela dinamoyla falan bi şekil şükül işler yapsak elektriğe çevrilse falan fena olmazdı.

ilkot

aklıma gelen çok basit bir örnek, dumbell ile klasik biceps hareketinin uyarlandığı bir meyve sıkma sistemi...

candanag

not;

spor salonlarindan elektrik elde etmek cok ama cok verimsiz maalesef.

en verimli olani aralarinda bisiklet ve kosuda elektrik eldesi ama ordada maksimal 100-150 watt/h üretilebiliyor kisi basina, maalesef böyle olunca yatirim masrafini karsilamiyor.

serabetan

kendi soruma sörf yaparken ucundan rastladım sanırım, @serabetan'ın bahsettiği kardiyo üzerinden enerji üretimi söz konusu, vücut geliştirme aletlerinde de benzer bir sistemi ileriki yıllarda duyarız mutemelen, umarım yaygınlaşır dünya çapında

www.dailymail.co.uk

www.planetforward.org

candanag
1

mobil görünümden çık