Elimde bir tane bat dosyası var. bir takım dosyaları kullanıyor falan. bir cd oluşturacağım.
ben istiyorum ki cd yi herhangi bir bilgisayara takınca

-bir pencere açılsın
-pencerede evet ve hayır butonları olsun.
-desin ki "bidi bidi istiyor musunuz?"
-kullanıcı eveti tıklarsa bat dosyası çalışsın
-kullanıcı hayırı tıklarsa teşekkür edip kapansın.

bunu ne ile nasıl yapabilirim?

pek teşekkürler

 

bir autorun.inf dosyası oluşturmalısınız. onun içine gerekli kodları yazıp .bat'ı çalıştırabilirsiniz. bu gibi birkaç şey gördüm ama içeriğini tam hatırlayamadığım için tam bilemiyorum. yardımım dokunduysa...

nihavent uvertur

sanıyorum anlatmayı becerememişim.
autorun.inf ile .bat'ı çalıştırabiliyorum ama ben istiyorum ki autorun.inf bi pencere açsın. o pencerede "evet" tıklandığında .bat çalışsın

harmonikhakaret

onun icin ya kendin ufak bir program yazacaksin, autorun ile onu cagiracaksin, ya da ufak bir web sayfasi hazirlayacaksin (.html) autorun onu cagiracak ve o da browser'da acilacak. o sayfada da .bat dosyasina link verebilirsin istedigin sekilde. baska turlu de olmaz bildigim kadariyla..

sourlemonade

peki o programı neyde yazabilirim kolayca. java'da yazdım ama istemediler. bir sürü bilgisayarda çalışacağı için problem çıkarabilirmiş.
html pek bilmiyorum .bat ı nasıl tetikleyebilirim?

harmonikhakaret

c++ ya da delphi olabilir.

html'de ise link atamak icin <a href="x.bat">Evet</a> gibi bir sey kullanabilirsin. tabi .html dosyasi ile .bat dosyasinin ayni klasorde oldugunu varsayarak boyle yazdim. farkli klasordeyse <a href="klasor/x.bat">Evet</a> seklinde link atabilirsin.

sourlemonade

autorun üreten programlar var piyasada, butonunu vs kendin yerlestiriyorsun fonksiyon atiyorsun falan. Java gibi problem cikarmaz cünkü calismak icin gerek duyacagi dosyalar icinde oluyor. autorun maker, autorun builder gibi google aramalari öneririm.

samfisher

www.programlama.com
adresinde sorularının cevaplarını bulabilirsin.

zeki baba
1

mobil görünümden çık