[q]
(2) 

kpss ile ilgili

onheil #670192
merhabalar 35 yaşında gaza gelmiş bir ablam var. olay şu. ablam meslek lisesinde çocuk gelişimi bölümü okudu. şimdi mesleğini yapmak istiyor. ana okulu öğretmeni olması için sanırım kpss ye girmesi gerekiyormuş peki kpss ye girmesi için üniversite okuması şart mı? Kendi alanıyla ilgili 2 yıllık bölümlere sınvsız geçiş yapabilir mi? yani kısaca gaza gelmiş 35 yaşındaki ablam öğretmen olması için ne yapması lazım?




 

kpss için üniversite okuması şart değil. kpss ortaöğretim/önlisans düzeyinde girebilir ve aldığı puanla (eğer uygun kadro alımı açılırsa) girebilir.
ancak memuriyet için bir yaş sınırı olduğu biliyorum ama o sınır ne onu öğrenmek lazım. bir kpss kursuna telefon açıp bilgi alınabilir.

1tam1ayran

Kadrolu öğretmen olamaz ücretli öğretmenlik yapabilir. Liseden kpss'ye girerse bölümünden alim olduğunda düz memur olabilir. Geçmiş yıllarda bölümünden alım olmuş mu onu ösym sitesinden kontrol etsin. Yapamıyorsa gitsin bir dersaneye onlar kontrol ederler. Yaş sınırı özel bir şart belirtmiyorsa (itfaye ve zabıta belirtir çoğunlukla) yoktur. Dilerse 40 yaşında girer memurluğa. Öğretmenlikte 39 yaşından sonra görev yapabilir raporu almak gerekiyor hastaneden. Durum bu başarılar.

birazbira
1

mobil görünümden çık