selamlar,

bir ortak klasörümüz var networkte. bu klasör içine herkes kendi adına ve gerekli departmanlar için klasör açmış, içine kişiler ve departmanlar arası transfer etmek istedikleri dosyaları koyuyorlar.

karşı taraf dosyayı kendine kopyaladıktan sonra, bu klasörden silmiyor ve boyut giderek şişiyor haliyle. düzenli olarak (haftalık, aylık) temizlik yapmak istiyoruz ama alt klasörleri silmek istemiyoruz.

nasıl yapabiliriz? .bat ya da .cmd dosyası olabilir ama komutları bulamadım, .vbs gibi bişey de olabilir ama o konuları da pek bilmem...

kolay, pratik bir çözümü olan var mı?

 

ana klasör yapınızı kendi hdd nizde bir yerde boş olarak oluşturun. sonra haftalık olarak herşeyi silip ana klasör yapınızı tekrar oraya kopyalayın.
eğer active driectory ve kullanım hakları vb. olaylar varsa klasörlerin içine tek tek girmeniz ve silmeniz daha iyi olabilir.
bir de search yaparak boyutu x mb dan büyük dosyaları buldurabilir ve silebilirsiniz de bu daha pratiktir. hatta tüm dosyaları bul ve sil de diyebilirsiniz.
ama ben olsam ileride sorun yaşamamak adına dikkatli bir şekilde silerdim.
bir de quota diye bir olay var onu araştırın derim.

ozdek

quota bu klasörde it policy gereği uygulanmıyor. klasöre site kullanıcılarının tümünün okuma-yazma hakkı var o yüzden ntfs izinleri de pek önemli değil benim için.

ilk söylediğin mantıklı aslında ama sürekli yeni klasörler açılıyor ve bunu takip etmek istemiyorum açıkçası :) en kötüsünden bu yönteme başvuracağım, teşekkürler.

loveinaflipbook

del *.* /s

olmuyor mu?

zombi

silinecek klasör içinde

for /r %d in (*) do del "%d"

joe dalton

@joe dalton bu vbs mi?

loveinaflipbook
1

mobil görünümden çık