2,5 yıl çağrı merkezinde çalışmıştım. ayrıldıktan sonra da 3 aydır işsizlik maaşı alıyorum. 3 ay daha alıcam. aynı zamanda üniversitede de son senem.

part time iş bakınıyordum. bi sinema salonunda buldum aslında, anlaştık da getirmem gereken evrakların listesini verdiler. o sırada aklıma gelmedi ama benim eğer ki sigorta girişim yapılırsa, aldığım bu işsizlik maaşı kesilecek büyük ihtimal.

part time iş olarak verdikleri para da işsizlik maaşından 50 lira fazla + 150 lira da yemek parası veriyorlar.

şimdi kurumsal da bi firma, herhalde "2 ay sigortasız çalıştırın" diye arasam kadını dikkate almazlar. ben napsam ki? arayıp nasıl "kusura bakmayın aklıma gelmedi" desem. utanıyorum baya aramaya ya.

 

kurumsal şirketler kaçak çalıştırmaz. mahalle arası yerlerde, atölyeler, esnaflar vs gibi yerlerde yaparlar bunu.
bildiğin gibi sigortasız çalıştırmak yasak.

kabul edeceklerinden emin değilim ama teklif etmende bir mahsur yok bence.

vakumlu

3 ay daha işsizlik maaşı alacağım demişsin. peki bu işe girip 5-6 ay çalıştıktan sonra işten çıksan kaç ay işsizlik maaşı alacaksın? eğer 6 ay alabileceksen, 5-6 ay çalışmaya 1 yıl maaş alabilirsin o zaman mantıklı olabilir. aksi takdirde 50 lira için değmez.

cek

hayır öyle bi durumda alamıcam tekrar. son 3 yılda 300 küsür gün çalışma şartı gibi bi şey vardı, ona uyduğum için alabiliyorum zaten şuan.

akatreil

bu aldığın işsizlik maaşı kimsenin parası değil senin bugüne kadar çalıştıklarından kesilen "senin" paran yani sen gelecekte geri alacağın kendi paranı harcıyorsun şu an.

o yüzden bu işe gir +200 lirayı cebine koy. Yemek parasını ticket olarak veriyolarsa da gir bi kebabçıya selamını ver benim karttan 150 çekin bana 125-130 lira nakit verin de parayı cebine koy.

kegums
1

mobil görünümden çık