Şimdi şöyle ki dönem için bana verilen kredi hakkını, almam gereken dersler zaten dolduruyor. Ama ben bir ders daha almak istiyorum sinemayla ilgili. Hobi tadında. Dersi kredisiz almam gibi bir şey söz konusu mu? Eğer öyleyse dersi kredisiz almak ne demek tam olarak? Anlamı ne? Avantajları dezavantajları nelerdir?

Not: Boğaziçi'nde İşletme 1. Sınıf olacağım bu sene.


 

O kredi hakkı asgari sınır. Sen elbette fazla fazla ders alabilirsin. Ben mezun olduğumda 2-3 ders fazlam vardı. Başka bir arkadaşımın galiba 9-10 ders fazlası vardı. Lisans ders programında görünen derslerin tamamını kredili almak zorundasın. Onun haricinde alacağın dersleri ister kredili ister kredisiz olarak alabilirsin. Kredisiz alırsan ortalamaya dahil olmaz, sadece transkriptte görünür. Eğer transkriptte bile görünmesini istemezsen git sınıfa otur, kimse sana karışmaz.

Ama ekstra dersleri almak için advisoru ikna etmen lazım. Niye alıyorsun ne gerek var diyecek. Derslerine yoğunlaş diyecek.

kanepeee

Peki 23 kredi toplamda zorlayıcı olur mu? 7 ders. Ne diyorsunuz?

stanhiver

ben bu donem 8 ders aliyorum :)

derslerde conflict filan yoksa problem olmaz. 13 14 ders alanlar var bir donemde.

fakyoras

Dönemde 6 ders veriliyorsa 1 ders fazlasını almak zannetmiyorum ki sıkıntı olsun. Kaldı ki hobi olarak istediğim ders var diyorsun, normal derslerinden sıkılınca ona çalışırsın. Ha bir de işletme bölümüyle ilgili söylenenleri duymuşsundur, en zor dersiniz math 102 :)

kanepeee
1

mobil görünümden çık