[q]
(5) 

flac vs 320kbps

onheil #661266
arkadaşlar şimdi arşiv yapma gibi bir niyetim var fakat bu iki kodlamadan hangisini yapsam karar veremedim. şimdi örnek veriyorum iron maiden'ın fear of the dark albümü FLAC [24bits/96kHz] bu formatta olunca 1.4 gb, 320kbps olunca 150mb oluyor bu yüksek boyut farkı acaba ses kalitesine ne kadar yansır görüş ve önerilerinizi bekliyorum.




 

eger duzgun bir sistemden dinlemiyorsan veya cok hassas bir kulagin yoksa cok fark etmez.

sendelemeden

mp3 sıkıştırılmış ses formatı olduğundan ses bilgisinde insan kulağının çok zor seçeceği bazı eksiklikler vardır. 320kbps az sıkıştırma olduğundan kayıp da çok az ama iyi bir ses sisteminde yine de fark edilebilir. Günümüzde arşiv için 320kbps gayet ideal bence. Flac takılmana gerek yok.

darkredanger

flac arşiv için büyük alanlar gerekir. aradaki farkları arkadaşlar açıklamışlar zaten. ha dersen ki ben müzik manyağıyım abi, süperdüper olmalı, flac.

klassno

ses kalitesine yansır. burada ses kalitesinin yanında dinlediğin sistemin, sana bu farkı ne denli duyurabildiğinin de önemi var.

ayrıca (git: eksisozluk.com) şöyle de birşey yazdım.

uu1

cihaz desteği olarak mp3 derim. flac hem çok yer kaplar hem de her cihazda açamazsın. zira cd'den güzelce convert edilmiş 320kbs'lik müzikle flac arasındaki ayrımı anlayabilmen için.

1 adet sağlam mp3 player + 1 adet kulaklık amfisi + 1 adet sağlam kulaklık edinmen şart. onlar da ortalama 750 lira tutar.

dokunmakalbime
1

mobil görünümden çık