Volkswagen in kullandığı tiptronik dsg şanzuman ile ilgili gerek ekşisözlükte gerekse araba forumlarında çok kötü intibalar mevcut.. Sürekli arıza çıkarması, üretim hataları, serviste çıkan fahiş masraflardan şikayetçi olan çok sayıda kişinin yazısını okudum.. Sırf bu olumsuzluklar ve garantisi bittiğinde komple şanzumanın değişmesini gerektiren minimum 5000 tl lik masraflar şu aralar ikinci el sağlam bir araba arama evresinde volkswagen gibi bir seçeneği elettirmek durumunda kalıyor bana..Bu şanzuman ile ilgili tecrübe yaşayanlar var mı ? Gerçekten volkswagen gibi bir firma böyle kullanışsız, masraflı ve hatalı şanzuman üretebilir mi ?




 

vw arabam yok, kullanmadımda ama şunu söyleyebilirim;
kul yapısı olan her makine bozulur doğrudur. vw 100 tane otomatik şanzuman satıyosa, diğer markalar 35 tane otomatik şanzuman satıyor birde, dolayısıyla vw'den şikayet eden adam sayısı daha fazla olur.
ayrıca bir şeyi kullanıp da memnun olan kimse bunu pek paylaşmaz, ama şikayeti olan yüksek sesle bağırır. ayrıca şu anda şikayeti olan pek fazla kimse bulamazsın, zamanında bir kaç kişinin dsg şanzumanı sorunlu çıkmış onu söylemişler ve herkes "çok sorunlu yeaaa" diyo ama kimse "şunun dsg'si arızalı" diyemiyo belirli bir kişi gösterip.
son olarak vw servisleri ve yedek parçaları fahiş fiyatlıdır doğrudur.
çok karışık yazdım galiba ama anlamışsındır işte.

etna

golf kullanan biri olarak sorunlu olduğunu söyleyebilirim. hele servisleri ateş pahası.

tantunisultansüleyman

vw grubundan cesit cesit arac kullanmis biri olarak
1. dsg tek basina problem yaratan bir eleman degildir. surucu ile de iliskilidir. suan 40 bin km dsg golf ve 150 bin km dsg carevelle de sorunsuz calisiyor.
2. servisler genel olarak sanayiden pahali cozumlerdir. vw servis fiyatları da sanayiden pahalidir.

helenart
1

mobil görünümden çık