star wars serisinden bir karakterle ilgili bir sorum var

anakin skywalker ile darth vader aynı kişi mi diye soracaktım araştırdım ve buldum aynı kişilermiş

tr.wikipedia.org

yaşlandım filmi izleyeli 20 yıldan fazla oldu unutmuşum peki annesinin ona seslendiği lakapla küçük ani neden kötü oldu özet olarak yazarsanız sevinirim ve Darth Vader serinin sonunda ne oldu öldü mü kaldı mı

 

küçük anakin'i obi-wan kenobi eğitti. sonra senatör palpatine şansölye palpatine oldu. bu arada anakin, eski naboo kraliçesi padme amidala ile evlendi. padme hamileyken padme'nin öleceğine dair rüyalar görmeye başladı.

annesini ölümden kurtaramayan anakin, padme'yi kurtarma yolları ararken palpatine ona dark side'a geçerse padme'yi kurtarabileceğini söyledi. onu ikna etti. anakin dark side'a geçti. ortalığı dağıttı. palpatine imparator oldu. anakin de darth vader oldu. sonra padme'den doğan çocuğu luke skywalker yıllar sonra büyüyüp darth vader'ın karşısına geçti. darth vader'ı son anda ikna edip onun imparatoru öldürmesini sağladı. ancak bu da onun sonu oldu çünkü darth vader imparatorun gücü sayesinde hayattaydı. işin sonunda darth vader yani anakin skywalker eşek cennetini boyladı.

alperz

küçük ani dediğimiz; yavşağın, "güç" delisinin önde gideniydi. işine geldi mi jedi order, gelmedi mi saldım çayıra takılırdı. bu zaafını farkeden palpatine de ince ince işledi bunu, zaten meyilli yavşağımız azcık zoru görünce hop geçti karanlık tarafa. youngling katili sıfatsız ne olacak...
bak asabım bozuldu gece gece.

late viper

darth vader öldü ama ımparator tam oglu luke skywalkerı öldürürken ona olan sevgisinin farkına vardı ve imparatoru öldürdü. sonra kendi de öldü fakat artık dark sidedan cıkmıs bıcımde öldü. asiler savaşı kazanıp şenlik ateşleri yakınca obi wan kenobi yoda ve yanlarında anakin luke'a göründüler acayip duygulu bir andı.

öptüm sezen

episode 1'de anakin eğitim için annesinden ayrı düşüyor.

episode 2'de anakin'den uzakken annesi ölüyor ve anakin diyor ki bu benim suçum, bir daha asla kimsenin benim yüzümden ölmesine izin vermeyeceğim.

eipsode 3'te rüyasında padme'nin öleceğini görüyor. padme'nin ölümünü durdurmak için dark side'a geçmeyi kabul ediyor.

2enkucukasalsayidir
1

mobil görünümden çık