
benim sacim dokulmustu.
ayrica ekmekte d vitamini varmis


Karatay diyeti ekmeği yasaklıyor zaten. Beyaz ekmek için konuşuyorum, zaten yararlı bir şey değil ki?


Tıbbi zararını bilmem de şahsen ben doyamam, özellikle kahvaltıda mümkün değil.
Bu arada beyaz ekmek pek hırlı bir şey değil evet de, köylerde doğal unla kendi yaptığı ekmekle büyüyen 80lik nineler seni beni döver, bu da bi gerçek.


doymazsın


Çok rahat doyarsın alışırsan, hiçbir şey de olmaz.


yerine başka karbonhidrat kaynağı tüketirsen pek sorun olmaz ama yine de şeker dengesi bozulabilir ve bünyen zayıf düşebilir bence. yani ekmeği tamamen kesmek de pek sağlıklı birşey değil karatay vb. diyetlere güvenmemek gerek diyet listesi kişiye özel olmalı.


yeterli besin alırsan yararı olur, zararı bırak...
ekmek denen şey ucuza karın doyurmak için yapılan, büyük bir kitleyi az masrafla tok tutmayı amaçlayan birşey sadece. zararı ancak ekmeğin besin değerlerindeki vücuduna kazandırdığı vitamin vs. ögeleri başka kaynaklardan alamaz, ihtiyacını tamamlayamazsan olur.
ekmeği bırakalı aylar oluyor ve ekmeği bırakmam sayesinde bir öğünde yediğim asıl yiyeceği neredeyse iki kat fazla yiyebiliyorum, daha fazla protein, karbonhidrat... demek bu. tabiki sporla desteklenmediğinde de göbek demek olabilir.
ekmek sana verdiği besinlerin tek kaynağı değil, alternatifsiz değil.


Bir çok fayda görür, nokta kadar zarar görmezsin.


beynin enerji kaynağı glikoz, glikoz deposu da karbonhidrat gibi bişi. karbonhidratı en güzel ekmekten alırsın. ha yok ille yemeyeceksen makarna pirinç bulgur falan lazım.
glikozu şekerden alırım da diyemiyosun. insulin fırlatıp düşürüyor arkadaşı. beyaz ekmek makarna pirinç için de geçerli bu.
bence sen çok fevri davranma gene. sabahları iki dilim tam tahıllı ekmek falan ye. enerji olsun beyne.


2-3 yıldır yemiyorum bir şey olmadı ama bira içiyorum, sıvı ekmek işte.


zaten 1 seneye yakındır yemiyorum da ileriye dönük bir zararı olabilir mi diye merak ettim. dışarıdan vitamin almak gerekirse alabilirim.
