dostlar çok kararsızım. hayattan hiç bir beklentim yok, kalmadı. yalnızım, dgs ile yine mühendisliği(elektrik) kazanamadım. 3. girişimdi. yaşım oldu 24. doğru düzgün iş tecrübem yok.
kendimi sadece okumaya ve mühendilisliğe adadım. bu adamanın sonucunda 5 senelik kız arkadaşıma ayrıldık. bunalımın her türlüsünü yaşadım, intihara kalkıştım, 2 kez. panik ataklarım çoğaldı, psikolojik olarak çevreme negatif elektrik vermeye başladım.

şu anda myo/elektrik mezunuyum + aöf'den işletme okuyorum, son senem alttan dersim yok. normalde 31/12/2013 tarihine kadar tecilliyim. aöf'den öğrenci belgemi hala götürmedim... acaba tecili bozdurup gitsem mi? yoksa tecilimi uzatayım mı? hadi gittim diyelim 15 ay yok oldum ortalıktan, döndüğümde kişiliğim değişir mi? yoksa orada daha kötü mü bunalım yaşarım? yoksa işletmenin bitmesini mi bekleyeyim? bu arada ales, dgs, kpss falan girsem mi?

 

daha bu akşam birkaç ortak yanınız olan arkadaşımla dertleştik. dgs, yaş, kız mevzularının hepsi sıkıntılı. burada en önemli nokta, kesinlikle hedefsiz kalmamak. hedefin yoksa, sen de yoksun.

intihar vs. bunları hiç aklının ucundan geçirme. senin kadar bile okumamış nice insan var tanıdığım ve hayatını gayet iyi yaşıyor. iyiden kastım da türkiye şartlarında yaşam standartı. işletmeyi oku, part time veya tam zamanlı bir işe gir. vaktini düşünerek geçirme, harekete geç. askerliği de işletmeyi bitirince kısa yaparsın, kafan daha rahat olur. uzun yapma, bu haldeyken daha salakça olur.

Huan8

askere gitmek için işletmenin bitmesini bekle öncelikle. ben bu sene bitirdim hiç kasmayarak. bitirince kısa dönem gidersin, gidipte orda keşke demek var.

cause

en azından okuyorsun, evde yan gelip yatıyor da olabilirdin. böyle tanıdığım insanlar var, psikolojik sorunların olabilir ama en azından kendini bir şeye adamışsın. boş biri değilsin.
5 ay gibi bi şansın varken asla 15 ay gidip de kendini sıkıntıya sokma. benim sevgilim 15 aylık yapıyor şu an. hiç tavsiye etmiyorum.

mrz breezy
1

mobil görünümden çık