gözlüklü falan diye başlık attım, moderatör değiştirebilir belki..hep gözlüklü olurlar ya pc-manyakları filmlerde .))... neyse versusun başlığına geçiyorum..

versusumuz WİNDOWS VS MACINTOSH

geçenler bladerle nasıl kurulum yapılır diye baktık youtube'de "hi today i'm gonna show you how"culardan... biraz karmaşıktı, kurulumu bile ince detay, ayarlar gerektiriyor her donanım için. windowsu gözün kapalı kuruyorsun... neyse... ben hayatımda mac hiç kullanmadım ama kullananlarda da hep bi'özel, sanki vip'imiş havası var(ya da bana öyle geliyor.. duyurudaki geniş bilgisi olan arkadaşlar ne der bu versusa.. windows mu mac mi.. zaten windows'u herkes karalıyor ama herkes de onu kullanıyor maşallah.. macse sebepleri, windows'sa neden falan.. fikirlerinizi yazabilirsiniz... cidden merak konusu bu(ben açımda en azından).. olası yanıt, yanıtlar için şimdiden teşekkür ediyorum...(yanıt, katılım olmazsa da canınız sağolsun :)

 

mac. stabil cunku. yanit vermiyor, yok sorun oldu, gecersiz bir islem yuruttu kapatilacak gibi sikintilar yok. cok daha pratik bir kullanici arayuzu var. cok daha estetik bir arayuzu var. hizli.

bence tek dezavantaji birtakim yazilimlari bulmakta zorlanmak/bulamamak. muadilini bulmak ile ugrasiliyor, evet, ama insan aradigini sak diye buldugunda farkli, ugrastiginda farkli.

evreka

Ben macbook pro üzerinden Windows kullanıyorum, Mac OS daha kasıyormuş gibi geldi, Windows daha akıcı. Daha doğrusu benim aynı anda açmam gereken programlarda Mac OS kastı, Windows'da sorun yok.

Mac OS'teki en önemli üstünlük, mousepad alanı. Kısayolları, masaüstü geçişleri, açık pencere geçişleri falan muazzam, çok büyük kolaylık sağlıyor her şeyiyle.

Bir de farkettiğim bir şey var. Çalışırken aynı programları kullandığımız bir arkadaşım Mac OS'de ben Windows'tayım, aynı makine (Macbook Pro). Kullandığımız bir program belli bir süre şiştikten sonra Windows'ta hata veriyor kapanıyor. Mac'te ise çökmüyor ama ram canavarı oluyor, doğru dürüst işlem yapamaz hale geliyosun. Hangisi daha terchi edilir bilmem.

Arayüz olarak şu daha üstün, bu daha üstün diyemem. Mac OS'in öyle dehşet bi üstünlüğünü veya pratikliğini görmedim (Üstte de dediğim gibi mousepad alanında yapabildiğin muazzam şeyler dışında). Her ikisinin de birbirine üstünlük kurduğu kolaylıklar var.

Bir de kullandığın cihaz önemli. Apple her zaman stabilliğiyle ün salmış, dolayısıyla Apple üzerinden Windows çalışmakla, diğer markalar arasında da fark var. Hatta şöyle bir şey var;

www.soluto.com
İlginç geliyor ama test ettim onayladım, doğru bir liste :)

lord esseginziki
1

mobil görünümden çık