Ey diseti sevenler, sevgili dis hekimleri, pek muhterem buyuklerim, sevimli kucukler, dangalak yasitlarim... daha evvel baska bir soruya yanit kisminda konuyu dile getirmeme ragmen ordan sonuc alamayinca tekrar yazmak zorunda kaldim.

Simdi sorun sudur: son gunlerde diseti cekilmesi ve kanamasi problemi yasiyorum. isin enteresan tarafi, ayni yerde calistigim 2-3 arkadasimin daha ayni zamanda ayni sorunu yasamasi. dbunun nedeni ne olabilir? ha ekleyeyim, 3 ogun yemekleri beraber yiyoruz, ayni yemekten yiyoruz yani. bu topluca bir vitamin eksikligi midir, yoksa bir tur salgin filan olabilir mi boyle bir sey? sunu da ekleyeyim; dislerimi duzenli fircalarim ve uzun zamandir hep sensodyne kullaniyorum zaten. hayatta dis agrisi, curuk muruk olmadi bende. dislerim saglikliydi. bulundugum ulkedeki dis hekimlerine guvenemiyorum. dislerim pit pit dokulur mu? naapmam lazim?


 

diş etleriyle ilgili sorunun direkt sebebi midir bilmiyorum ama sensodyne i her zaman kullanmak doğru değilmiş. bizzat bir doktordan duymuştum. sadece dişlerde bir sorun olduğunda kullanılmalıymış. aklınızda bulunsun. isterseniz normal bir diş macununa geçip bir süre öyle deneyebilirsiniz.

gabircik

Bu tür durmlrda diş etinden dişe dogru fırçalamak gerektiğini duymuştum. Dişten diş etine dogru fırçalamamak gerekiyormuş. Bu konuda uzman değilim onuda belirtiyim

tocancun

Sert bir fırçayla günün stresini atar gibi fırçalamak fena hırpalıyor diş etlerini, bende oldu. Mümkün mertebe yımşak olcak, hem fırça hem eliniz. Oral b cross bilmemnenin en yımşağını tavsiye ediyom. Diş eti çekilmesi felaket bişeydir, tedavisi feci yoruyor, geçenlerde tedavisi gören biriyle tanıştım, oradan biliyorum. Konuşmanız falan deişiyo. Bizimkiler'deki cemil abi gibi oldum ama oyle hakkaten.. Dilerseniz o kişiye ulaşmayı deneyip çok memnun olduğu doktorunun telini ele geçirebilirim. Ha bi de sigara ve asitli içecekler çok seviyolar diş etlerini çekmeyi.. Sıcak soğuk geçişleri de çok fena. Sıcak bişeyi buz gibi kolayla götürmek gibi. Yemekleri de kesin deiştirin. Zeytinyağlılardan gibin bi süre. Yedikleriniz ve içtikleriniz çok sıcak ya da soğuk olmayınca daha iyi oluyo.

eugenick

diş eti çekilmesinin en etkili yöntemi diş ipi kullanmaktır. kendimde aynı dertten muzdaribim ve diş hekimimin bana emrettiği şey bu. günde 1 kere mutlaka yapacaksın diye. eğer yine geçmezse -ki sadece diş ipi değil tabi, yediğin içtiğin, diş fırçalama şeklin, kullandığın fırça ve macun, hayatı yaşayış halin de etkiliyor tabi, hemen bir diş hekimini görmen lazım...

son nefes

diş eti hastalığına yakalanmış olabilirsiniz. bunu genelde yiyip içtiklerinize bağlıyorlar ama tamamen aileden de gelebiliyor. annemde de var bende de var misal. önlemek için tedaviye başladım ama kullandığım diş macunu sensodyn değil diş eti için özel bir macun. eczanelerde bulunabiliyor. iyi de geldi açıkçası. ama diş eti çekilmesinin bir nedeni de diş taşları oluyor. taş tedavisinden sonra diş eti tedavisine geçmek gerekiyor. o taşlar temizlenirken akan kanın haddi hesabı yok. aman aman. benim de yakında dökülmek üzere dişlerim ne yapacağım bilemiyorum.

ozdek

bu tip durumlarin bulasici olmasi soz konusu degil. muhtemelen dis eti hastaligi ya da fircalama aliskanliklarinizla ilgili bir problem soz konusu olabilir. dislerinizi fircalarken hassas davranin ve mumkunse dis ipi kullanmaya baslayin.

knipeos
1

mobil görünümden çık