ikinci üniversite için kaydolsam tekrardan babamın sigortasından faydalanabiliyor muyum bir de?

babanla aynı evde kalıyorsan babanın geliri seni de bağlıyor, hane halkı geliri diye bişey var.


ya babam gelirini paylaşmıyorsa?


GSS sistemine geçmeden evvel babanızın sağlık güvencesinden faydalanıyorsanız, okul bittikten sonra da bu imkanınız devam ediyor. Tabi bu sürenin devamlılığında cinsiyetiniz de önemli. Kız çocukları -en son, bildiğim kadarıyla- evlenene kadar anne ya da babasının sağlık güvencesinden faydalanabiliyordu. Erkeklerde yaş sınırlaması var diye hatırlıyorum.
Bunların dışında, ikametgahınızın bulunduğu, yaşadığınız eve giren gelirin belgelenebilen kısmı belirlenen miktarın altındaysa da ek olarak hiçbir ödeme yapmadan sağlık hizmetinden faydalanabiliyorsunuz. Size tavsiyem yakınınızdaki SGK'ya gitmeniz. Evinize giren gelir belirli bir miktarın altındaysa, mal mülk de aynı şekilde az miktarda veya yoksa (sizden bir form doldurmanızı isteyeceklerdir) ek ödeme yapmadan sağlık güvencesinden faydalanabilirsiniz. Geciktirmeyin derim...


kız değilim, o yüzden faydalanmaya devam edemiyorum. hesaplamalarıma göre, eve giren gelirin kişi başına düşen miktarı asgari ücretin 3/1'inin altında çıkmıyor. sanırım gss kapsamında para ödeyeceğim. en kısa zamanda sgk'ya uğrayacağım. teşekkür ederim ilginiz, alakanız için.


diğer sorumun yanıtını bilen var mı peki?


SGK'ya gittiğinizde gelir tespiti yapacaklardır. Size, ikametinizin bulunduğu evde yaşayan 18 yaşından büyük herkesin imzalaması gereken bir başvuru formu vereceklerdir. Sonra sistem üzerinden, varlık ve gelirleriniz tespit edilecek.
Gelir tespiti sonrası, ailenizdeki kişi başına düşen aylık gelir belirlenen miktarın altında ise hiçbir ödeme yapmanız gerekmeyecek. Bu şekilde yararlanmanız için, brüt asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Şimdi baktım, 1.021TL/3 ( =340TL )formülü işe yarayacaktır sanıyorum. 340TL ile 1.021TL arasında bir gelir var ise 35-40 lira civarında aylık ödemesi var.


Rica ederim bu arada, umarım faydası dokunur.
İşlemlerin kafanızda netleşmesine yardımcı olacağını düşünerek şu adresteki form örneğine bakmanızı tavsiye ederim. GSS gelir tespiti form örneği:
www.ssk.biz.tr


dostum onu anladım. ikinci üniversite kapsamında kaydolsam tekrardan babamın güvencesinden yararlanabilir miyim diye bir soru sormuştum yukarıda, onu kastettim ikinci soru olarak.


Affedersin, gözden kaçırmışım. Eğitimin devam etmesi durumunda erkek çocukları 25 yaşına kadar faydalanabiliyor diye biliyorum.


Aşağıdaki adresten 6. sorunun yanıtı işinize yarar sanıyorum.
www.hurriyet.com.tr


ben yazarken gelmiş diğer yorumunuz, şimdi inceleyeceğim. çok çok teşekkür ederim tekrardan. sağ olun. :)


Rica ederim, işinize yarasın yeter ki. :)
