merhabalar,
annem ve kardeşimle 4-5 günlüğüne yakın bir yerlere gidelim dedik. Uçmakdere denizi ve konaklama imkanlarının pek iyi olmaması, iğpne ada konaklama imkanları ve fiyatlar hakkında çok iyi şeyler okumamamdan dolayı seçeneklerimizden silindi.
Bir de benim içimden ege denizine gitmek geçiyor. Güzel güzel denize girelim, gezelim.

Egenin istanbula en yakın kolu olarak da saros tarafları geldi aklıma. Altımızda araba olacak, benzin derdimiz yok, yakınlardaki yerlere bol bol gezip dolaşabiliriz. Çok kalabalık veya çok istanbullu turist olan yerler olmazsa sevinirim, ama bilmiyorum sarozda böyle bir yer var mı?

Nereye, hangi köyüne , beldesine gitmek lazım acaba? Veya bunun dışında eceabat yöresi ve benzeri kuzey marmarada önerdiğiniz yer var mıdır?Benim bolca denize giresim var, 2 yıldır hasret kaldım. Uygun fiyatlı temiz pansiyon veya apart olsa güzel olur. Otelde kalıp, bütün gün oranın arazisinde sıkışıp kalmak istemiyoruz.

Bunun dışında şnorkelle dalıyoruz kardeşimle, zıpkın gibi durumlar yok, ama deniz altında iki blaık görsek mutlu oluyoruz, sanırım faunası ve florası da kısmen zengin durumdaymış sanırım sarozun. Çok büyük beklentimiz yok, yeme işçme altyapı konusunda. Bi tek annemle gittiğimizden dolayı biraz temiz olması, bir de sakin, serdar ortaçın, hande yenerin bu yazki hitlerini ezberletmeyecek, illa çalıyorlarsa da, sessiz çalıyor oldukları bir yöre olursa güzel olur.

Onlar gökçeadaya yeni gittiklerinden gitmek istemiyorlar. Bozcaada eskiye oranla çok pahalı ve kalabalık. Avşa'nın fiyatları bence inanılmaz saçma derece yüksek, öyle bir adaya göre.

Rica ederim, bi buldurun şöyle ucuz, kalablık olmayan temiz bir yer be.

 

Saros tarafında erikli var tam istediğiniz gibi sessiz sakin pahalı olmayan şnorkelle dalmaya çok müsait bir yer. Ama suyu Ağustosun ortalarından itibaren soğumaya başlar, gideceğiniz tarihteki su sıcaklıklarına bakıp bir düşünün bence.

of ki ne of

aynen erikli diyorum ev ayarlicaksan çok çakallar ev kiralayanlar, sezon bitti 100den aşşağı bulabilirsin gibi ev

eja

Teşekkürler ederim. Bir-iki arkadaşımdan daha denizi ile ilgili aynı yorumları aldım. Bölgede iki otel varmış sanırım sadece işçimen ve erikli hotel isimli, bunlar da oldukça pahalı ve kötü yorum alan yerlermiş. Zaten otelde kalmak istemiyoruz.

Ancak ev, apart kiralama olayını nasıl, ne şekilde yapıyoruz bir akıl verebilir misiniz? Zira yarın orada olacağız. Tanıdığımız hiç ev, apart kiralayan yok. Yoldaki tabelalara göre inip pazarlık mı yapacağız? İnternette ve sözlükte son yıllarda istanbullardan ve onları düzen yerlilerden suyunun çıktığı yazıyordu. Var mıdır gidin kalın dediğiniz temiz 100den aşağı ev/apart?

Bunun dışında orada ve yörede gidin, görün, yiyin, için, gezin dediğiniz yerler?

Çok teşekkürler.

bach birdir
1

mobil görünümden çık