Babaannem iki ay önce yurtdışından bana iphone getirmişti, aynı hafta kayıt ettik dün mesaj geldi telefon kayıtlı değil kapanacaktır filnan yazıyordu. Meğer babaannem yaşlı diye imza atma yetkisi okmuş parmak basması gerekiyormuş. Telefonun kapanmaması içinde dilekçe yazıp altına parmak basması gerekiyor ama babaannem burda değil geri gitti. Şimdi onun yerine bn parmak bassam mı diye düşünüyorum. Sizce napsam? Siz olsaydınız napardınız?




 

niye öyle riskli işlere giriyosun?

rock n roll

siz parmak basmayın tabii ki de, dilekçeyi yazıp altına parmağını basıp postayla gönderiversin ya da kargoyla.5-6 lira bir şey tutar, alır dilekçeyi gerekli yere verirsiniz.
imza yerine parmak izi kullanımında aksi halde özel belgeyi sahte hazırlamış olursunuz, fark edilirse hapis cezası bile var.

alice practice

yurtdisinda yazip parmak basip gonderse?

beriberi

durduk yere sahtekar damgası yiyeceksiniz, dilekçeyi mail atın, çıktısına parmak basıp postayla göndersin. ben böyle yapardım kesinlikle.

innerbliss

Ne kaybedersin ki ?

kalpsiz mikrop

yaşlı diye imza yetkisi olmaması ne demektir yahu? kim neye dayanarak iddia ediyor ki imzanın geçersizliğini? yaşlanınca imza yetkisi falan kaybolmaz. parmak basmak sadece okur yazar olmayan kişilerin resmi evrağı imzalayabilmesi için ortaya çıkmış bir çeşit imza yöntemidir. babaanneniz isterse 150 yaşında olsun, okur yazar ise ve aklı başında olmadığı heyet raporu ile kanıtlanmış falan değilse istediği yere imza atar ve buz gibi de geçerlidir.

kibritsuyu
1

mobil görünümden çık