bak öyle seviyorum ki yaşamayı, milyonda bir ihtimal bile olsa servetimi dökerim.
servetim 200 lira şimdilik ama ilerde kazanırım nasılsa.

seni dondururlarsa ölmüş olmuyorsun zaten. yaşamını durdurmuş oluyorsun. seni dağıtacak ve vücuttaki kan döngünü durduracak veya o sistemi parçalayacak mikroorganizmaları engelliyorsun. yani bir bilgisayarı da koysan normal doğaya mikroorganizmalar dağıtır parçalar onu ama dondursan mikroorganizmaları engeller ve seneler sonra çalıştırabilirsin.
yani dondur gitsin kendini işin sıkıntı tarafı bugün iki hafta toplumdan uzakta kalsan toplumu değişmiş ve başkalaşmış buluyorsun. eğer ileride çözerlerse seni o toplumu çok çok başka bulucaksın hiç alışamayacaksın ve müthiş yalnızlık hissedeceksin ama bunun ötesinde belki onlar da psikolojide müthiş ilerlemiş olup bu sorununu hemen çözecekler.


aha eksi engine sıctı
milyon yıl boyunca dna'nı koruyabilecek bir şey bulursan yaptır tabi. ölmeyi beklemeye gerek yok adamlar simdiden koyun cloneluyor :P


Kültürlerarası iletişim dersi aldım, çok sıkıntı olmaz, ayak uydururum, her ortama girerim.
klon değil ama. ben olayım işte. bu kafada, aynı böyle.


Yap abi, iyi fikir. Yıllar sonra insanlık hem ölüyü (donmuşu) canlandıracak teknolojiyi bulur, hem de yaşlanma ile ölmeye çözüm bulur (ya da bin yıl civarı yaşayacak kadar). O yüzden şimdi yaşasan ederin maksimum 100, ama ileride bunu 1000'e çıkarabilirsin.
İşin kritik yanı şu; ne zaman (kaç yaşındayken) donduracaksın kendini? 70 yaşında dondurursan, sonra çözülünce ölümsüz de olsan zaten yaş 70'i bulacak, tadını o kadar da alamayacaksın. 30 civarı, fit bir halde dondursan; e ya ileride bu teknolojiyi bulamazlarsa? Elinde olan 50 seneden de olmuş olursun.
İyi düşün yani.


uzayda seni bi ta$a baglariz


iyi fikir taşa bağlarsın böylelikle boşlukta mal mal dolaşmamış olursun. üzerine de bir tane not yazarsın. beni çözün hayata geri döndürün dünya'da çok büyük bir hazinem var gömülü... sizinle paylaşırım falan yazarsın.


denek hayvanına dönersin belirli aralıklarla tekrar canlandırıp üstünde deney yaparlar sonra tekrar dondururlar. bilim için güzel olur tabi. normal hayata katılabileceğini sanmıyorum.
