Merhabalar, cahiliyetimi bağışlarsanız "kaynakça" ve "kaynak gösterme"ye dair bir sorum olacak.
Mesela bir makaleden alıntı yapıcam. alıntı yapılacak bölüm de xyz isimli makale yazarı diyor ki "hede hödö isimli yazar bilmem ne çalışmasından bu konu böyle böyledir demiştir. (hödö, 2000)".

Şimdi ben de bu kısmı kendi çalışmama eklemek istiyorum ve aynen böyle hede hödö demiş olarak. Bunu nasıl yazmam lazım, kaynak olarak xyz'yi mi hede hödö'yü göstermeliyim. Bunu sonuçta xyz söylememiş ama ben xyz'nin makalesinde görüyorum. Hede hödö'nün makalesi haliyle benim elimde yok, kaynak göstermek için xyz'nin kaynaklarına gidip, kaynağı ordan mı kopyalamalıyım? Napmalıyım? Çok kafam karışık, ya da kafam çok karışık.

 

şu sayfa size yardımcı olacaktır.

tk.bilgi.edu.tr

demcan

ikisini de göstertmen daha bi makbül.

öneri 1: xyx'nin de belirttiği gibi, hödö abc konusunda bu böyledir diyor. (kaynakçaya ikisini de yazarsın)

öneri 2: hödöyle abc konusunda hemfikir olan xyz abc konusunun bu böyle olduğuna katılıyor.

sipsi

ingilizce yazarken hede höde 2000 (and the references therein) gibi bir kalıp kullanılıyor, benzer bir şey kullanabilirsiniz (hede 2000 (ve içeriğindeki kaynaklar) gibi). görmediğiniz, kullanmadığınız kaynağı referans göstermeniz yanlış olur.

zbam

ofis le entegre calısan bir programı vardı bunun. endnote diye. onu kur cok nefis kolaylık saglıyor.

bryan fury

sen sadece aldığın kaynağı belirteceksin, aldığın kaynağın kimden aldığıyla ilgilenmene gerek yok, araştırmak isteyenler aldığın kaynağa bakarlar..

alkolikfedai

@alkolikfeadi, öyle bir şey yok. Normalde yapılması gereken ana kaynağı (hödö, 2000) bulup okumak ve gerçekten senin de diyeceğin şey için önemliyse ona referans vermektir. Ama hödö'nün makalesini bulamazsan ingilizce makaleler için konuşuyorum, biz şöyle referans veriyoruz (hödö, 2000; as cited in xyz, 2007).

sui

zotero kullanalim, kullandiralim.

fdegir

naklen atıf yapabilirsiniz.

hedehödö (bu ne) isimli yazarın dediği şeyi ana metinde yazıp, dipnotta şu şekilde atıf yapıyoruz. (1)

(1) hedehödö, 2000, s. x'ten naklen: xyz, 2001, s. xv.

gulden kale
1

mobil görünümden çık