Tüm bacak kaslarımı evde basit antrenman yaparak ve dumbell ile geliştirmek istiyorum.

Sol dizimin sol arka tarafında ödem oluştu 2 aya yakın oldu geçti.
Sağ dizimin sağ arka tarafı acıyor aynı şekilde doktor menisküste sorun oldğunu ama çok basit birşey olduğunu söyledi 1,5 aya geçer dedi verdiği egzersizleri yaparım 25 gün civarı oldu.


Spor yapıyodum ama sakatlıklar yürürken oldu tahminimce iki dizde de aynı böle tempomu kaldıramadı çünkü bacaklarım dizlerim güçsüzdü.


Şimdi ne yapmalıyım sakatlığım geçip spor başladığım tekrar sakatlanmamak için?(devrik cümle oldu ama :))

 

her şeyden önce squat yap. evde yeterinde ağırlık olmayacaktır squat için, o nedenle tek bacakla squat, pistol squat gibi şyleri araştır internetten faydası olur, ayrıca lunges da yazabilirsin google reyize. bunların bir sürü de varyasyonu var. çevir çevir yap.

kendini güçlü hissettiğinde bir arkadaşını dostunu sırtına alıp squat yapabilirsin.

sadece bacaklarına değil tüm vucuduna faydası olur.

sakatlıkların çoğu güçsüz kaslardan kaynaklanır, kaslarını güçlendirdikçe sakatlığa yakalanma riskini oldukça azaltırsın.

726490
1

mobil görünümden çık