Gitarlarla haşır neşir misin? Hemen sana sorayım kardeşim.. şimdi bende bi tane akustik var. Hani 5 ve 7. Perdeye hafif temasla ve sağ parmakları kullanıp güzel tınlama sesleri çıkarıyoruz ya. Bunu her perdede.yapma imkani, teknigi var mıdır. Bi modifiye mi gerektirir? Mevzu bu.. simdiden tesekkurler.




 

www.youtube.com

freebird5406_2

Sadece 5-7-12. perdelerden yapabilirsin.

Bahsettiğin tekniğin adı 'harmonic' tir. Mod ile alakası yok, doğal bir tını işte.

sabirstone

b14çç

hlidskjalf

@freebird çok guzel bir icerik paylaştın. Tesekkurler duyuru kullanicilari ve sevgili yazarlar.) seviorum burayı...

urnganic

3'ten de yapılabiliyor fakat çok küçük bir alanı var, 5 ve 7 gibi geniş değil.

ayrıca ismi de natural harmonic'tir, okuyan olursa bilgilensin.

rise

Teorik olarak mümkün ama pratiği yok. Böyle devam...

alperz

5,7 ve 12 den yapiliyor fakat bu teknigin asil mantigi bu noktalarin kopruye, sapin baslangicina bagli olmasi (bilmiyorum anlatabildim mi), yani tellerin baslangicindan 5. perdeye kadar olan uzakligi olcup, ayni uzakligi da kopruden baslayarak olcup ona gore parmagini koyarsan daha yuksek perdelerde yapabilirsin. 17 veya 19 dan da yapilabiliyordu ama ayni sesleri alirsin 5,7 de yaptiginla.

edit: evet denedim şu an, 19 ve 24'müş.

Kamyoncunun vitesi

Troy stetina kitabından çalışıyordum zamanında, 3'te de olduğundan bahsetmişti. Elektro gitardan bahsediyordu tabi, akustik gitarı bilemeyeceğim. Mantığını da zaten tam olarak anlamamıştım, 12. Perdeden yaparsan yine aynı sesi alırsın, 7de ince, 5'te daha ince bir ses elde ediyorsun. Eğer mantigi verilen kaynakta varsa bi Göz atayım ben de.

rise
1

mobil görünümden çık